Çankırı Valiliği: Kızlaryolu Barajı tamamlandı

Çankırı Valiliği: Kızlaryolu Barajı tamamlandı

Çankırı Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Devrez Kızlaryolu Barajı'nın tamamlandığı müjdesi verildi.

ÇANKIRI Valiliği'nin X hesabından yapılan son paylaşımda; "Çankırı'da 57.260 dekar tarım arazisine cansuyu olacak, Devrez Kızlaryolu Barajı tamamlandı. Çankırımıza ve çiftçimize hayırlı olsun." denildi.

KIZLARYOLU BARAJI HAKKINDA

Çankırı Devrez Kızlaryolu Barajı Kurşunlu ilçesinin 7 km güneydoğusunda Devrez Çayı üzerinde inşa edildi.. Temelden 91.5 metre yüksekliğinde ve 114,56 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olan Kızlaryolu Barajı'nın yapımı tamamlandı.

Milli Ekonomiye 288 Milyon TL Katkı

Sulama ve enerji amaçlı inşa edilen Kızlaryolu Barajı, doğrudan basınçlı boru sistemiyle 3 ilde (Çankırı 58 bin 660 dekar, Çorum 60 bin 645 dekar, Kastamonu 24 bin 555 dekar olmak üzere) toplam 143 bin 860 dekar sulanabilecek ve baraj eteğine yapılacak olan HES ile 5.0 MW enerji üretilecek.

Bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem yörede ürün çeşitliliği sağlanacak hem de tarlalardaki verim artacaktır. Bunun neticesinde 72 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedeflenmekte.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler