Çankırı ve Çorumdan getirilen köpekler İndağında!

Çankırı ve Çorum'dan getirilen köpekler İndağı'nda!

Çevre illerden getirilen

köpekler, Ilgaz'da vatandaşın şikayetlerine neden oluyor.

İl ve ilçelerde dolaşan başıboş köpekler, yerel yönetimler için büyük problem. Bugünlerde böylesi bir sıkıntı Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin'in ve Ilgaz'da yaşayan vatandaşların gündeminde.

Başta Çankırı olmak üzere, Tosya ve Çorum'dan dahi damperli kamyonlarla İndağı'na köpek taşındığını belirten Ilgaz Belediye Başkanı Cevdet Çetin "İndağı'na çevre illerden olmak üzere, Çankırı'dan da köpek getirilip bırakılıyor. Başta Çankırı Valiliği olmak üzere Çorum Valiliğine de yazılar yazdım. Ancak bugüne kadar yaşanan durumla ilgili bir iyileştirme görmedim" dedi.

YAZIŞMALARDAN BİRŞEY ÇIKMADI!
Başkan Çetin "İğneyle uyuşturulan köpekler İndağı'nda bırakılıyor. Buraya bırakılan köpekler de ilk yerleşim bölgesi olarak ilçemize yöneliyorlar. Vatandaşlarımız köpeklerin fazlalığından hayli şikayetçiler. Biz de belediye olarak artan şikayetleri giderme yönünde gayret gösteriyoruz ancak başarılı olamıyoruz. İğneye karşı bağışıklık kazanmış köpeklere hiçbir şey kar etmiyor! Ne yapacağımız konusunda çaresizlik içindeyiz" dedi.

Kene olaylarının artması ile birlikte bölgede sayıları hızla artan kümeslere saldıran köpeklerin çok sayıda tavuğu boğazlayarak vatandaşların şikayetlerine neden olduğu öğrenildi. (Fotoğraf: Arşiv görüntüsü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler