Çankırı'da Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi hizmete girdi

Çankırı'da Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi hizmete girdi

ÇANKIRI Belediyesi tarafından restore edilen Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi’nin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

ÇANKIRI Belediyesi tarafından restore edilen Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi’nin açılışı dualar eşliğinde gerçekleştirildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Alibey Mahallesi’ndeki iki tarihi eseri ayağa kaldırdıkları için mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Çan Saati ve kütüphane olmak üzere iki bölümden oluşan 540 metrekarelik alan, Alibey Mahallesi’ne kazandırıldı.

Bir asırlık tarihi Çan Saati’ni KUZKA desteği ile restore ettikten sonra Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'ni günyüzüne çıkarmak için kolları sıvayan Çankırı Belediyesi, yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırımı hizmete açtı.

Başta Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar olmak üzere, MHP İl Başkanı Ahmet Kurt, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşen açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Esen, "II. Abdülhamit zamanında yapılmış olduğu tahmin edilen bu eser, tek bir kubbe altında tek bir mekândan oluşuyor. Çevre düzenlemesini de yaparak mahalle halkımıza estetik bir alan da kazandırmak istedik. Yerel yönetim olarak bizim tek bir görevimiz var: Vatandaşımızın hizmet neferi olmak. Bu çalışmamızda da geçmişten gelen eserleri korumak, onları gelecek nesillere ulaştırmak, önemli şahsiyetlerimizin adını yaşatmak istedik. Niyetler sâlih olduktan sonra akıbeti de hayır oluyor elbet." dedi.

Açılış sonrası tarihi kütüphane gezildi.

hakki-esen-cankiri-resim-02.jpg

METİN YILMAZ'IN KALEME ALDIĞI YAZI, PROJENİN HAYATA GEÇİRİLMESİNDE ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLADI

Öte yandan, Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi'nin restorasyonunda en önemli katkıyı sağlayanların başında Sözcü18 yazı ailesinin güçlü kalemlerinden araştırmacı-yazar Metin Yılmaz'ın 19 Mart 2020 tarihinde kaleme aldığı "Çankırı'nın utancı: Ahmet Mecbur Efendi Kütüphanesi" başlıklı yazı gösterilebilir.

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkan Esen "Şüphesiz Metin Yılmaz'ın yazısı projenin hayata geçirilmesinde önemli katkısı olmuştur." dedi.

cankiri-ahmet-mucbir-efendi-resim-022.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler