Çankırıda akılalmaz dolandırıcılık

Çankırı'da akılalmaz dolandırıcılık

Dün öğle saatlerinde kent merkezinde yaşanan olay, film senaryolarını aratmayacak cinsten...

Son günlerde yaşanan telefon üzerinden dolandırıcılık olaylarının belki de en heyecan verici sahneleriyle gerçekleşeni dün Çankırı'da yaşandı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, şehir merkezinde kamuda çalışan üst düzey bir bürokratın yaklaşık 10 bin tl'si telefon yoluyla dolandırıcıların hesabına geçti.

OLAYIN AYRINTILARI
İsmi tarafımızda saklı bürokratın eşi dolandırıcılar tarafından aranıyor ve "Biz Emniyet istihbarattan arıyoruz. Telefon hattınızdan terör örgütü aranmış. Eşiniz savcılıkta" gibisinden cümleler kuruluyor. Daha sonra durumu eşine haber vermesi isteniyor ve bu taleple birlikte "Eşinize, emniyet mensupları evde, arama yapıyorlar" şeklinde ikna etmesi isteniyor. Daha da ileriye gidiliyor ve "Şayet eşiniz şüphe edecek olursa, 'Sen bana inanmıyor musun? Buradaki arkadaşlara güvenmiyor musun?' diyeceksin" deniliyor!

Günlük mesaisinin ilk saatlerinde (10:15) olan bürokratımızın gsm telefonu çalıyor ve karşısında eşi kendisine "Şu anda evde emniyet görevlileri bulunmakta. Bizim sabit hattımızdan terör örgütü aranmış. Evde emniyetten gelen arkadaşlar var, onlar görevlerini yapıyorlar! Senin endişen edeceğin bir durum yok! Ancak şu hesaba para yatırman gerekir" (!) diyerek telefonu kapatıyor.

TELSİZ ANONSLARI ARASINDA GERGİN ANLAR
Mağdur bürokratımızın ifadesine göre telefon konuşması süresince fondan sürekli telsiz sesleri ve anonslar da gelmekte.

Bürokratımız heyecan ve gerilim içerisinde... Bu arada dakikalar da hızla ilerlemekte... Makamından ayrılarak adliyeye gitme kararında ancak yaşadığı tereddütlerle birlikte savcılığa gitme yerine bankamatiğin başına giderek, kullandığı kredi kartının son limitine kadar çektiği nakit parayı, kendisine bildirilen hesaba aktarıyor!

Bu arada özel telefonu birkaç kez dolandırıcılar tarafından aranıyor ve hangi eylem içerisinde olduğu bilgisi kendisine soruluyor. Bürokratımız istenilen işlemi yerine getirdiğini ifade ettiği son konuşmadan sonra, bir daha aranmıyor.

SOLUĞU SAVCILIKTA ALIYOR AMA HESAP BOŞALTILMIŞ!
Mağdur bürokrat son telefondan sonra soluğu Cumhuriyet Başsavcılığında alıyor. Durumu anlatıyor... Havale yapılan hesapla ilgili yapılan çalışmada, dolandırıcıların yatırılan parayı Ankara'dan çektikleri anlaşılıyor. Daha sonra evle yapılan görüşmede, hanımefendiye "eşinin savcılıkta" olduğu bilgisiyle psikolojik baskı yapıldığı, telefondaki konuşmalarının da bu baskı neticesi eşini yanıltmaya yönelik gerçekleştirildiği öğreniliyor.

Saatler 12.00'yi gösterdiğinde dolandırıcıların yaklaşık iki saatlik mesaileri karşılığında 10 bin tl dolayında bir parayla ortadan kayboldukları görülürken, mağdur bürokratımız da kredi kartından nakit olarak kullandığı parayı tüketici kredisine dönüştürmenin uğraşısını vermekte...

Polis de, eldeki bilgilerle, Ankara'dan organize edildiği anlaşılan suçlu ya da suçluları yakalama gayretinde...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler