Çankırı'da çocuk istismarcısı kayıplara karıştı!

Çankırı'da çocuk istismarcısı kayıplara karıştı!

Çankırı'ya bağlı bir ilçede yaşanan 'cinsel istismar' olayının baş aktörü (!) kayıplara karışırken, olayda mağdur sayısının artabileceği ve kayıp istismarcının başka bir suç ortağı da olduğu iddiaları gündemde.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin gündeme taşıdığı "Şeref yoksunu değilseniz istifa edersiniz!" başlıklı yazısında sözü edilen iddiaların baş aktörü esnaf ve aynı zamanda 'sözde' siyasetçi (!) Savcılıkça alınan ifadesi sonrası 'şikayetçi' (!) bulunmadığından serbest bırakıldıktan sonra kayıplara karıştı!

Edinilen bilgilere göre 'devlet koruması altında olan' iki erkek öğrenci ile 'kendi rızaları ile para karşılığı' ilişkiye giren sapık (!) savcılık tarafından alınan ifadesi sonrasında mağdurların şikayetçi (!) ol(a)maması nedeniyle serbest bırakılırken 'suç mahalli' olan işyeri kapatılmıştı!

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 sayfalarında yer alan haber-yorum sonrası ilçede tanınan ve de bilinen esnaf ve de 'sözde' siyasetçinin ilçeyi terkederek kayıplara karıştığı bildirildi.

OKUL MÜDÜRÜ VE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BUGÜN DE GÖREVDE!

Lise son sınıfta okuyan ve birisinin özel diğerinin de okulun yatılısı olan iki öğrenci ile ilgili birinci derecede sorumluluğu bulunan Okul Müdürü ile bu okuldaki yaşanan olaydan da sorumlu olan İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün hâla görevlerinde bulunuyor olmaları şaşkınlıkla izleniyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre, olayın mağdurları okuldan evlerine gönderilmiş ancak geride kalan öğrencilerin içlerinde bulunduğu durum (psikolojik olarak) hiç de yabana atılacak cinsten değil. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz uzmanlar çocukların böylesi dönemlerde yüksek düzeyde 'travma' yaşadıklarına işaret ediyorlar. Ve ek olarak şunu söylüyorlar: O çocuklara acilen psikolojik destek verilmesi gerekir!

Ortaöğretim düzeyinde çocukların içinde bulunduğu durumu 'normal' olarak adlandıran bir eğitimci yaklaşımının getirisi olarak başta Okul Müdürü'nün 'olayı örtbas' etme gayreti içerisinde bulunuyor olması ve bu duruma üst birimlerin (başta İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün) gereken refleksi göstermemesi de düşündürücü.

MAĞDURLARIN SAYISI ARTABİLİR!
Öte yandan öğrenciler arasında bugün için 2 (iki) olan 'cinsel mağdur' sayısının önümüzdeki günlerde artabileceği yönünde bilgiler de haber merkezimize ulaşmış durumda. 

MİLLİ EĞİTİM MÜFETTİŞİ VEDAT BEKİ'YE ULAŞTI
Yaşananları kaleme aldığı yazısı ile gündeme taşıyan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki; dün bu saatlerde olayı soruşturan MEB müfettişi tarafından telefonla arandı. Yazılı ifade vermesi istenen Vedat Beki telefondaki müfettişe "Konuyla ilgili sahip olduğum tüm bilgileri sizlerle paylaşırım. Benim Çankırı'ya gelmem ya da bulunduğum yerden 'talimat' yöntemi ile ifade vermem zaman kaybından öte birşey değil! Sizler daha fazla bilgiyi ilgili ilçenin cumhuriyet savcısından da temin edebilirsiniz. Bunun yanısıra olayın açığa çıkmaması yönünde başta Okul Müdürü olmak üzere eğitim camiasının öğrencilere 'baskı' uyguladığını ve mağdur iki öğrencinin de velilerine herhangi bir bilgi verilmeden evlerine gönderildiğini bilmenizi isterim. Benim ricam özellikle ve de özellikle başta Okul Müdürü olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün derhal görevden alınmasıdır" dedi. Olayı soruşturan müfettiş de gerekli çalışmanın yapıldığını ve gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler