Çankırı'da esnaf ve vatandaşlara 'Ahi pilavı' ikram edildi

Çankırı'da esnaf ve vatandaşlara 'Ahi pilavı' ikram edildi

Çankırı Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Çankırı Belediyesi iş birliği ile 35. Ahilik Haftası ve Yâran Kültürü Kutlamaları kapsamında vatandaşlara Ahi Pilavı ikram edildi.

ÇANKIRI Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Çankırı Belediyesi iş birliği ile 35. Ahilik Haftası ve Yâran Kültürü Kutlamaları kapsamında vatandaşlara Ahi Pilavı ikram edildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, kazanların başına geçerek bolluk ve bereket getirmesi için esnafa ve vatandaşlara Ahi Pilavı ikram etti.

35. Ahilik Haftası ve Yâran Kültürü Kutlamaları Çankırı’da başladı. Resmi ziyaretlerin ardından 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen tören ile devam eden kutlamalarda konuşan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Ahilik kültürünün Anadolu’nun her yerinde kabul görmesi, sevgi ve hoşnutluk ile karşılanmasının insanı insan yapan, insanı kıymetlendiren anlayış biçiminden ileri geldiğini söyledi.

Ahi Evran’dan günümüze kadar gelen, sanat, iş, ahlak gibi çoklu alanlarda rol model olan Ahilik kültürünün bu coğrafyanın çocuklarını kucaklamış; usta- çırak geleneği içerisinde işinin erbabı, kaliteli ve sanatkâr insanlar yetiştirebilme hedefini açıkça ortaya koyduğunu belirten Esen, "Şu anda yaşatmakta olduğumuz Çankırı yâran kültürümüz de Ahilik erkânına benzemektedir. Adı ne olursa olsun; hepsi de yiğittir, gözü karadır, özü sözü birdir. Hepsinin de eli, kapısı, gönlü açıktır. Her iki kültürün özünde cânı gönülden muhabbet esastır. Bu açıdan ahilik ve yâran kültürlerinin doktrinini iyi anlamak sadece bizim coğrafyamız için değil, tüm dünya insanlığı adına doğru bir yol çizebilmek için önemlidir." diyerek bu kültürün yaşatılmasında emeği geçen tüm yarenlere teşekkür etti.

100. Yıl Kültür Merkezi'nde başlayan kutlama töreni, Sultan Süleyman Camii bahçesinde vatandaşlara Ahi pilavı dağıtımı ile devam etti.

Tören, ÇAYASAD Başkan Yardımcısı Yüksel Arslan’ın "Çankırı’da Osmanlı Dönemi Ticari Hayat ve Esnaf Teşkilatları" konulu konferansının ardından usta çırak geleneğini anlatan tiyatro oyununu, şed kuşatma töreni ve plaket takdimi ile sona erdi.

ahilik-haftasi-cankiri-resim-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler