Çankırı'da hayali coronadan kapatılan fabrika yarın üretime başlıyor!

Çankırı'da hayali coronadan kapatılan fabrika yarın üretime başlıyor!

Coronavirüs (Covid-19) şüphesiyle ilçe Hıfzısıhha Kurulu tarafından 14 gün süreyle kapatılan Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde yaklaşık 170 çalışanıyla hizmet veren Raftürk/Erençelik tesisleri, bu akşam saat 17:00 itibariyle üretime başlıyor.

Edinilen son dakika bilgisine göre Çerkeş'de kurulu Raftürk/Erençelik tesisleri, 7 Mayıs Perşembe günü İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile çalışanlarından birinde corona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması ve 4 çalışanın da coronavirüs şüphesi göstermesi nedeniyle 14 günlük karantina alınarak, üretimine ara vermişti.

7 Mayıs'tan bu yana yaşanan gelişmeler ve 5 çalışan için yeniden yapılan corona virüs (Covid-19) testleri ile birlikte 4 çalışanın negatif çıkması üzerine, fabrikada üretim bugün saat 17:00 itibariyle yeniden start alıyor.

İLGİLİ HABER
Çankırı'da 170 kişinin çalıştığı fabrikaya hayali corona kilidi - TIKLA

Fabrika Müdürü Yetkin Özdemir konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne yaptığı açıklamada; "Çalışan bir personelimizde yapılan coronavirüs testi pozitif çıktı. O arkadaşımızın mesai saatleri içerisinde temasta bulunduğu kişiler de tespit edilerek, bunlar da yaklaşık 70 kişi, 14 günlük karantina uygulamasına tabi oldular. Persenolimiz içerisinde geriye kalan yaklaşık 100 dolayında çalışanımız bugün İlçe Toplum Sağlığı Merkezindeki arkadaşlarımızın tespiti ile yarın sabah itibariyle işbaşı yapacaklar" dedi.

KOMŞU FABRİKA İŞÇİLERİ ÜCRETLİ YILLIK İZNE GÖNDERDİ!
Öte yandan, Raftürk/Erençelik tesislerinin 14 günlük karantina kararı sonrası Çerkeş Organize Sanayii bölgesi içerisinde faaliyet gösteren Dülger Ağaç Sanayi A.Ş. yaklaşık 100 dolayındaki çalışanına yıllık izinlerini kullandırarak fabrikadaki üretimine ara verdi. Fabrika yönetiminin Raftürk'e komşu olduğu ve çalışanlarının komşu tesisde çalışanlarla bir şekilde temas etmesinin hayatın olağan akışı içerisinde gerçekleşme ihtimalinden dolayı risk almama adına böylesi bir uygulamaya geçtiği öğrenildi.

ÇERKEŞ İLÇE HIFZISIHHA KURULU NEYİN KAFASINI YAŞIYOR?
Çerkeş'de ilçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun corona virüs salgını ile mücadele kapsamı içerisinde aldığı bu ikinci karar, tıpkı ilkinde olduğu gibi yine fiyasko çıktı!

Hatırlanacağı gibi Çerkeş'e bağlı Aliözü köyünün 14 günlük karantinaya alınması kararı sonrası yaşanan gelişmeler ışığında köydeki karantina kararı 5'inci günde kaldırılmıştı. Bugün de benzer bir uygulama Raftürk/Erençelik fabrikası için alınmış oldu. Yaşanılan her iki olayda 14 günlük 'karantina' kararı alan Çerkeş İlçe Hıfzısıhha Kurulu tartışmalı kararlara imza atan bir kurul olarak hafızalardaki yerini almış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler