Çankırı'da karantina kararı 5 saat önce açıklanınca Esentepeli firar etti!

Çankırı'da karantina kararı 5 saat önce açıklanınca Esentepeli firar etti!

Çankırı Valiliği'nin aldığı karar ile dün gece 00:00'dan itibaren karantina altına alınan Esentepe Mahallesi, açıklama ile uygulama arasındaki yaklaşık 5 saatlik fark nedeniyle çok sayıda mahalle sakininin şehir merkezine geçiş yaptığı ifade ediliyor.

Dün akşam saatlerinde Çankırı Valiliği'nin yaptığı açıklama ile Merkez'e bağlı Esentepe mahallesi corona virüs (Covid-19) salgınının bölgede yayılma riskini en aza indirme amacıyla 14 günlük karantina kararı vatandaşa ilan edildi.

Kararın duyurulması ile birlikte Esentepe mahallesinden çok sayıda vatandaşın başta alışveriş bahanesiyle karantina saati başlangıcından önce bulunduğu bölgeden ayrılarak şehir merkezindeki eş-dost, akraba ya da ikinci evlerine taşındıkları yönünde sayısız ihbarlar haber servisimize ulaştı.

İLGİLİ HABER
Çankırı'da bir mahalle karantina altına alınıyor - TIKLA

MUHTAR MEHMET ELVAN: İKİNCİ EVİ OLANLAR HARİÇ HERKES EVİNDE
Konuyla ilgili olarak kendisine telefonla ulaştığımız Esentepe Mahallesi muhtarı Mehmet Elvan; "Karantina kararı ile birlikte mahallemizde ikamet eden vatandaşlarımızın büyük bir bölümü halen evlerinde. Şehir merkezinde ikinci evi olanlar gitmiş olabilir. Ancak bu sayının da çok fazla olduğunu düşünmüyorum" dedi.

cankiri-karantina-esentepe-resim-012.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler