Çankırı'da KUZKA'ya ait bina 'kapanın' elinde kaldı!

Çankırı'da KUZKA'ya ait bina 'kapanın' elinde kaldı!

Çankırı'da yaşayanların 'Eski Halk Bankası' olarak bildikleri bina geçtiğimiz günlerde sadece ve sadece 3 (üç) kişinin katıldığı bir ihale sonucu el değiştirdi! İlginç ihale öncesi ve sonrasında yaşanılanlar bu haberde...

Çankırı insanının 'Eski Halk Bankası binası' olarak bildiği Cumhuriyet Mahallesi, Belediye Caddesi üzerinde 241 m2'lik 3 katlı yapı, KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) tarafından 495 bin TL muhammen bedelle geride bıraktığımız 17 Şubat Çarşamba günü ihaleye çıkartılarak yaklaşık 850 bin TL'ye satıldı.

Sözcü18 Haber Merkezi olarak KUZKA'nın ihale yöntemiyle satış yaptığı bu binanın "satış öncesi ve sonrasında" ki Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in de birinci dereceden içine girdiği olayları (elde edebildiğimiz bilgiler ışığında) sizlere aktarmanın gayretinde olacağız.

ARIZANIN BAŞLANGICI 'DEĞER' TESPİTİNDE!
KUZKA'nın web sayfasında yer alan 'ihale duyurusu'na bakıldığında binanın 'taşınmazın toplam değeri' 495.000.00 (dört yüz doksan beş bin) TL olarak ilan ediliyor.

Haber Merkezimizin Çankırı'da yaptığı 'değer araştırma'sına göre 241 m2'lik binanın halihazırdaki 'arsa' değeri (gözü kapalı) 1.500.000.00 (bir milyon beş yüz bin) TL. dolayında!

Konuyla ilgili olarak KUZKA yöneticilerine ulaştığımızda binanın 'değerlendirme' aşamasında TOKİ'ye bağlı bir birimden yardım aldıklarını ve 'değer tespiti'ne bu yöntem sonucu belirlenen rakam üzerinden ihaleye çıktıklarını belirttiler.

BİNA İÇİN ALINAN SATIŞ KARARI SONRASI, 
BELEDİYE BAŞKANI ESEN'İN TOPA GİRMESİ

KUZKA Yönetim Kurulu'nda yer alan Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen, 'satış kararı' alındıktan sonra Çankırı'ya dönüşünde ekibini toplayarak "Bu binayı Belediye olarak alacağız! O yüzden ihaleye girebilecek olan isimlere ulaşın ve ihaleye girmemelerini söyleyin" şeklinde telkinlerde bulunduğu ve Başkan Esen ile ekibinin bu çalışması sonucu 17 Şubat'ta gerçekleştirilen ihaleye Çankırı'dan tek bir ismin girmediği görülmekte.

VE İHALE GÜNÜ
KUZKA'nın 17 Şubat'ta gerçekleştirdiği 'eski Halk Bankası binası' ihalesine Ankara'dan 3 isim giriyor... 3 İsim arasında gerçekleştirilen ihale sonrası 495 bin TL muhammen bedelle açılan ihale kesin olmamakla birlikte 850 bin TL'ye alıcısıyla buluşuyor!

Sözcü18 Haber Merkezi olarak son bir haftadır yaptığımız yoğun çalışma ve kendisine telefonla ulaştığımız KUZKA yetkilisi 'satış sonrası' ile ilgili olarak tarafımıza bilgi vermedi.

CEVAP ARAYAN SORULAR

KUZKA'nın Çankırı'daki 'Eski Halk Bankası' binası ile ilgili ihale süreci ve ihale sonrası ortaya çıkan tablo, beraberinde şu soruları doğurdu:

- KUZKA, ihaleye çıkardığı binanın 'değer tespiti' olarak ortaya çıkan rakam neden DÜŞÜK gösterildi? 

- Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen "Binayı belediye olarak biz alacağız" diyerek ihaleye gireceklerin önüne neden SET oldu? Bütün bunlara karşın Çankırı Belediyesi ihaleye neden girmedi?

- İhaleye giren ve alan kişi ya da kişiler ile Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen ve yakın çevresinin başta ticari olmak üzere siyasi ya da kamuoyunun bilmediği başka bağlantılar mı var?

Gündeme taşıdığımız ve ortaya koyduğumuz bilgiler ışığında başta KUZKA yönetimi olmak üzere Çankırı Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in kamuoyunu tatmin edici yanıtlar vermesini bekliyoruz.

BU BİNANIN KADERİ SÜREKLİ
"ADRESE TESLİM" İHALE Mİ OLACAK?

Eski Halk Bankası binası ile ilgili olarak bu sayfalarda (10 Temmuz 2012) yine benzer bir haber yayımlamışız!

Haberimizin başlığı; Adrese teslim İHALE olur mu?

Meraklı okuyucularımız linki tıklayarak o habere ulaşabilir ve bugün yaşanılanlarla yaklaşık 9 yıl önce yaşanılanları mukayese etme şansı bulabilirler... (V.B)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler