Çankırı'da okullar tatil mi? Hangi ilçelerde kar tatili var?

Çankırı'da okullar tatil mi? Hangi ilçelerde kar tatili var?

Bölgeyi etkisi altına alan yoğun kar yağışı başta şehir merkezi olmak üzere ilçelerde de etkisini gün boyu gösterdi.

Bölgede yoğun kar yağışı Çankırı ve ilçelerinde etkisini gün boyu gösterdi. Gece de devam eden yağışla birlikte bazı ilçelerde okullar 1 gün süreyle tatil edilirken Merkez'de eğitim-öğretimde kesinti yok...

Haber yayına hazırlanırken görüştüğümüz Valilik Basın bürosu şehir merkezinde okullara tatil kararının çıkmadığını ifade etti.

BİR GÜN TATİL OLAN İLÇELER
Yarın okulların tatil edildiği ilçeler arasında başta Çerkeş var. Çerkeş'le birlikte Kurşunlu ve Atkaracalar ilçelerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Kurşunlu'da hamile ve özürlü kamu personeli de yarın mesaiden muaf tutuldu.

Ilgaz ilçesinde akşam ve gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan yoğun yağış, ilçede okulların 1 gün tatil edilmesi kararını beraberinde getirirken, hamile ve özürlü kamu personeli de yarınki mesaiden muaf tutuldu.

Bayramören ilçesinde de yoğun kar yağışı okulların 1 gün tatil edilmesine neden oldu.

Şabanözü ve Orta ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Karın yüksekliği Orta ilçesinde yer yer bir metreye kadar ulaştı.

Eldivan ve Korgun ilçelerinde de okulların 1 gün süreyle tatil edildiği bilgisi haber merkezimize ulaştı.

Yapraklı ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi. Belediye Başkanı Ömer Güngör yaptığı açıklamada; "Okullarımız yarın eğitim-öğretime 1 gün ara verecekler. İlçemizde belediye ekiplerimiz gece mesailerini sürdürüyor. Vatandaşımızın rahatlığı, can ve mal güvenliği için görev başındayız" dedi.

KIZILIRMAK'DA KAR YOK!
Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde bugün kar yağışı gerçekleşmedi. Bölgeyi saran kar yağışı etkisini Kızılırmak ilçesinde hiç göstermezken Belediye Başkanı Bayar Soysal "İlçeye kar hiç  düşmedi. O yüzden okullarımız yarın eğitim-öğretime devam ediyor" dedi.

VE ÇANKIRI VALİLİĞİ'NDEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Çankırı Valiliği web sayfası üzerinden bir duyuru yaptı. "Kamuoyuna" başlıklı duyuru aynen şöyle:

"Yoğun kar yağışı ve buzlanma riski  ile buna bağlı muhtemel sağlık vak'alarının önüne geçmek maksadıyla Atkaracalar, Çerkeş, Eldivan, Ilgaz, Korgun, Kurşunlu, Orta, Şabanözü ve Yapraklı  ilçelerimizde tüm resmî ve özel okullarımızda yarın (07.01.2020) eğitime 1 (bir) gün ara verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler