Çankırı'da şehiriçi ulaşım sorunu sıfır araçlarla ortadan kalkacak

Çankırı'da şehiriçi ulaşım sorunu sıfır araçlarla ortadan kalkacak

Çankırı şehir merkezinde yıllardır kangrene dönüşen 'toplu taşım' olayı, 'özel sektör'ün aradan çıkartılarak belediyenin işi üstlenmesiyle birlikte Ekim ayının ilk haftasında yeni araçlarla hizmet verilecek.

ÇANKIRI Belediyesi, şehiriçi toplu ulaşımda son model, sıfır 4 otobüs 15 minibüs ile 2 körüklü araçlarla yeni döneme geçiş yapıyor.

İlk olarak 26-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen "Uluslararası Çankırı Tuz Festivali"nde, şehir merkezi ile tuz mağarası arasında misafirlerin ulaşımında kullanılan yeni araçlar Çankırılı'dan 'geçer not' aldı.

BAŞKAN ESEN: EKİM AYININ İLK HAFTASINDAN İTİBAREN...

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana şehiriçi toplu taşımada vatandaşımızın çektiği sıkıntıyı görüyor ve biliyorduk. Çalışmalarımızı ortaya koyduğumuz hedefler doğrultusunda sürdürerek bugün için 21 adet toplu taşıma aracını Çankırı'mıza kazandırdık. Gönül isterdi ki bu çalışma daha önceki yıllarda tamamlansın. Ancak toplu taşımada 'sıfır araç' temini de çok kolay olmuyor! Bugün için otoparkımızda 4 otobüs ve 15 minibüs bulunmakta. Geride bıraktığımız Tuz-Fest'de misafirlerimizi Tuz mağarasına bu araçlarla götürüp getirdik. Aldığımız olumlu tepkiler beni de mutlu etti." dedi.

Başkan Esen sözlerini şöyle tamamladı:

"Araç parkımıza yakın zamanda gelecek 2 yeni araç olmak üzere toplamda 21 toplu taşım aracıyla şehiriçi ulaşımda vatandaşımıza Ekim ayının ilk haftasından itibaren taşımacılık hizmetini Çankırı Belediyesi olarak vermeye başlayacağız. Bu gelişme Çankırı için yeni bir milattır. Çankırı'mıza hayırlı olsun."

cankiri-sehirici-ulasim-resim-08.jpg

ismail-hakki-esen-cankiri-sehirici-ulasim-resim-08.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
17 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler