Çankırı/Ilgaz'da orman yangını

Çankırı/Ilgaz'da orman yangını

Edinilen son dakika bilgisine göre Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Kale köyü kırsalında orman yangını çıktı. Yangının söndürülmesi için havadan helikopterler su boşaltırken, çevre ilçe belediyeleri de itfaiye araçlarıyla destek veriyor.

EDİNİLEN son dakika bilgisine göre saat Çankırı'nın Ilgaz ilçesi Kale köyü kırsalında saat 13:40 dolaylarında başlayan yangın, başta Ilgaz Belediyesi ve Orman İşletmesi'ne bağlı itfaiye ekipleriyle söndürülmeye çalışıldı. Yangının büyüme ihtimaline karşı Çankırı Merkez olmak üzere Korgun, Kurşunlu ve Çerkeş ilçelerinden de bölgeye itfaiye ekipleri gönderildi.

Yangını büyümeden söndürme amacıyla Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı helikopterler de çalışmalara dahil oldular. Yangın daha fazla yayılmadan yapılan çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

"BÜYÜMEDEN SÖNDÜRÜLMÜŞ OLMASI SEVİNDİRİCİ"

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Yangının çıkış nedeni henüz belli değil ancak Çankırı Merkez olmak üzere Korgun, Kurşunlu ve Çerkeş Belediyelerimiz ile İl Özel İdare'nin ve AFAD'ın destekleriyle kısa sürede kontrol altına alınarak söndürülmüş olması sevindirici. Halen soğutma çalışmaları devam ediyor." dedi.

ilgaz-orman-yangini-resim-0101.jpg

ilgaz-orman-yangini-cankiri-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler