Çankırının tanınmış işadamı Buyruk vefat etti

Çankırı'nın tanınmış işadamı Buyruk vefat etti

Çankırı'da Buyruk Otomotiv olarak hizmet veren şirketin yönetim kurulu başkanı Mehmet Ali Buyruk vefat etti.

Buyruk Otomotiv A.Ş Çankırı, Kastamonu, Karabük Bölge Bayii, Renault Otomotiv kurucularından Mehmet Ali Buyruk vefat etti.

Çankırı'nın bilinen işadamlarından Buyruk Otomotiv A.Ş. sahiplerinden, Nurettin, Şaban, İsmail ve Doğan Buyruk'un babaları olan Mehmet Ali Buyruk tedavi gördüğü Ankara İbn-i Sina Hastanesinde dün gece yarısı vefat etti.
 
Buyruk'un bir süre önce Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisinde kalbine pil takılmış, daha sonra nükseden böbrek yetmezliği nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi Nefroloji Bölümüne yatırılmıştı.
 
70'li yıllarda İskilip'te taksicilik yaparak başladığı iş hayatında önemli yükselişler yaşayan Mehmet Ali Buyruk, İskilip'ten ayrıldıktan sonra iş hayatına Çankırı'da devam ederek otomotiv ve sanayi alanında önemli yatırımlar yaptı. Bir dönem Çankırı vergi sıralamasında ilk sırada yer alan Mehmet Ali Buyruk Çankırı'nın renkli ve bilinen bir simasıydı.
 
Çorum ili Bayat İlçesi Aşağı Emirhalil köyü eşraflarından olan 1950 doğumlu merhum Mehmet Ali Buyruk’un cenazesi 31 Temmuz 2012 Salı (bugün) günü Çorum ili Bayat ilçesi Aşağı Emirhalil köyünde öğle namazından sonra kılınacak olan cenaze namazının ardından aile kabristanında toprağa verildi.
 
Cenaze törenine başta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten ile yönetim kurulu üyeleri, Çankırı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ve çok sayıda esnaf katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler