Çatışmada yaralanan polis memuru Çankırılı

Çatışmada yaralanan polis memuru Çankırılı

Başbakan Erdoğan'ın koruma konvoyuna gerçekleştirilen saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş'un Çankırılı olduğu bilgisine ulaştık.

Kastamonu Ilgaz Dağı mevkiinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna düzenlenen saldırıda yaralanan polis memuru Metin Kuş'un Çankırılı olduğunu öğrendik.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre saldırıdan yaralı olarak kurtulan Metin Kuş (43), Çankırı ili Yapraklı ilçesi Yakadere köyü nüfusuna kayıtlı. Bir kız bir de erkek çocuk babası olan Kuş, Çankırı Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü mezunu.

Kastamonu - Çankırı otoyolunun 38. kilometresinde gerçekleştirilen saldırıda Kastamonu Emniyet Müdürlüğü polislerinden Recep Şahin şehit olurken Metin Kuş, yaralandı. Yaralı polis memuru Metin Kuş, Kastamonu Özel Anadolu Hastanesinde ameliyata alındı. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, hastaneye gelerek yaralı polis hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Araçtan çıkmasını ardından uzun süre yerde sürüklenen Kuş, yaşanılanları şöyle anlattı:

"Biz dağda virajı dönerken öndeydik. Konvoydaki otobüs ise bizim gerimizde kalmıştı. Virajı dönünce iki yönden üzerimize ateş açıldı. Sanırım 3-5 kişilik bir gruptu. Ateşin ardından şöfor koltuğunda bulunan polis arkadaşım Recep Şahin'in vurulduğunu gördüm. Çok sayıda kurşun başına isabet etmişti. Yüzü kanlar içindeydi. Bana da kurşunlar isabet etti. Arkadaki araçtan yardıma geldiler ve çatışma başladı. Aracın önüne de bir bomba atıldı. Sanırım bir el bombasıydı."

SON DAKİKA: METİN KUŞ
ANKARA ARAŞTIRMA HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Silahlı ve bombalı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Çankırı - Yapraklı ilçesi Yakadere köyü nüfusuna kayıtlı polis memuru Metin Kuş (43) Kastamonu Özel Anadolu Hastanesinden hava ambulansıyla Ankara Araştırma Hastanesine nakledildi.

Sözcü18 haber merkezinin telefonla ulaştığı ağabey Fatih Kuş "Henüz kardeşime ulaşmış değiliz. Bize verilen bilgi üzerine Ankara'ya gelmek üzereyiz. Araştırma Hastanesine nakledildiği bilgisi üzerine buraya geldik. Gelişmeleri kendisine ulaştıktan sonra sizlere aktarabilirim" dedi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Kuş'un başından sıyırıp geçen bir kurşunla hafif yaralandığını, genel sağlık durumunun iyi ve bilincinin açık olduğunu bildirdi.

saldiri-arac-resim-088.jpg

Öte yandan silahlı saldırıya uğrayan polis aracı olay yerinden çekiciye yüklenerek nakledildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler