Çerkeş Devlet Hastanesi yerle bir ediliyor

Çerkeş Devlet Hastanesi yerle bir ediliyor

Çerkeş Devlet Hastanesi tamamen yıkılıyor. Hastane hizmetleri yapılacak tadilat sonrası ilçedeki eski adliye binasında sürdürülecek.

Geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştiren Çerkeş Devlet Hastanesi'nin inşaatıyla ilgili son gelişmelere her zaman olduğu gibi yine Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

Bilindiği gibi Çerkeş ilçesi 30 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihale edilmiş ve ihaleyi 4 milyon 847 bin tl ile Toklucu İnşaat San. İhr. İth. ve Tic. Ltd. Şirketi almıştı. Yüklenici firmaya yapılan yer teslimi sonrasında halen yapılan zemin etüdü analizleri beklenenin aksine hayli elverişsiz çıkmıştı. Elde edilen raporlara göre inşaat yapılacak alanda yaklaşık 4.5 m'de su çıktı. 

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte hastane çalışanlarının lojman ihtiyacını karşılamak için yapılan ancak on yıldan bu yana kullanılmayan binanın yıkım çalışmaları başlamıştı.

cankiri-cerkes-hastane-yikim-sozcu-resim-062.jpg

YIKIM ÇALIŞMALARI MEVCUT HASTANEYİ TEHLİKEYE SOKTU

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre lojman bölümünün yıkımı sırasında halen hizmet veren hastane binasında bazı riskler yaşanmış ve hastane idaresi yaşanılan olaylar çerçevesinde yüklenici firmaya yeraltında çalışma yaptırmama kararını bildirirken, yataklı tedavinin yapıldığı bölümü de boşaltma ihtiyacı hissediyor.

SORUN 'BİNANIN KÖKTEN YIKILMASI' İLE ÇÖZÜLÜYOR!

Yaşanan bu gelişmelerin ardından konuya el koyan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakoç dün acilen Çerkeş'e giderek olayları yerinde inceledi. Edinilen bilgilere göre hastane yetkilileriyle yapılan toplantı sonrası mevcut yapının tamamen yıkılarak yeni projenin inşaatına başlanılması ve bu süreçte Çerkeş Devlet Hastanesi hizmetlerinin ilçe merkezinde halen boş bulunan eski Adliye Binasında yapılacak tadilat sonrası buraya  taşınması ile gerçekleştirilmesi kararının alındığı öğrenildi.

adliye-sozcu-resim-066.jpg

ESKİ ADLİYE BİNASI İVEDİ OLARAK REVİZE EDİLECEK

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre halen boş bulunan eski Adliye binası ivedi olarak bakım-onarımdan geçirilerek sağlık hizmetleri verilebilecek bir yapı haline dönüştürülecek. Planlanan projenin hayata geçirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile görüşmelere dün itibari ile başlandığı ve gerekli ödeneğin talep edildiği öğrenildi. Taşınma işleminin en kısa sürede gerçekleştirileceği ve 30 yataklı Çerkeş Devlet Hastanesi inşaatının da bu süreçten sonra start alacağı gelen bilgiler arasında.

adliye-cerkes-hastane-sozcu-resim-064.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
16 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler