Çerkeş SGK hizmet binasının temeli atıldı

Çerkeş SGK hizmet binasının temeli atıldı

Çankırı Çerkeş Sosyal Güvenlik Kurumu Hizmet Binası temeli 29 Mart 2012 Perşembe günü atıldı.

Çerkeş SGK Hizmet binasının temeli başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı, Ak Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, SGK İl Müdürü Nihat Çelik, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altıntop, Çardaklı Belediye Başkanı Osman Yılmaz, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan törende Meclis Genel Kurul çalışmaları nedeniyle törene katılamayan Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz gönderdikleri telgrafla "hayırlı olsun" temennilerinde bulundular.
 
Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan “Gelişen bir Çerkeş için buradayız. Bu binamız hizmete açıldığı zaman iki binin üzerinde vatandaşımıza hizmet verecek. Çerkeş’in bu binaya gerçek anlamda ihtiyacı vardı. Organize Sanayi Bölgesinde iki fabrika üretime başladı, diğer temeli atılan fabrikalar bitme aşamasında, lastik fabrikası en kısa zamanda temelini atacak, traktör fabrikası Çinlilerle büyük bir anlaşma yaptı ve işlerini büyüteceklerini söylediler sonuç olarak Çankırı kabuğunu kırıyor, Çerkeş sanayi kenti oluyor. Yaz ayları içerisinde de alt yapıyı değiştireceğiz.” dedi.
 
Çerkeş Kaymakamı Yasin Öztürk “Çerkeş bize Çankırı’ya uzaklığı, nüfusunun çoğalması ve sanayisinin gelişmesiyle bu binaya ihtiyacı olduğunu söylemişti. İlçemizdeki işçilere ve işverenlere hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
 
SGK İl Müdürü Nihat Çelik de yaptığı konuşmada “Kurumumuz vatandaş odaklı çalışan, teknolojinin gelişmesiyle hergün daha da gelişen ve yenilenen bir kurum. Çerkeş İlçemize yapılacak bu bina çevre İlçeler içinde hizmet verecek ve çevre ilçelerde buradan faydalanabilecek.” dedi.
 
Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Abdullah Kavaklı konuşmasında “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik yoğun çalışmaları nedeniyle bugün burada bizimle olamadı, ama açılış törenine geleceğini taahhüt etti. Binamız 1962 m² olup inşaat 120 gün içerisinde tamamlanacaktır.” dedi.
 
VALİ ÖZCAN: VATANDAŞ ODAKLI HİZMET ESASTIR
Valimiz Vahdettin Özcan konuşmasında, "Bildiğiniz gibi ülkemiz birçok alanda önemli atılımlar içindedir. Vatandaş odaklı hizmet; kamunun her hizmet alanında yerini almaktadır. Bu gelişmeler Sosyal Güvenlik alanında, 'Sosyal Güvenlik Reformu'nun gerçekleşmesini sağlamıştır. Anayasamızda yer alan ancak yıllardır hayata geçirilemeyen Genel Sağlık Sigortası bütün vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde yürürlüğe girmiştir. Böylece sağlık hizmetlerinin eşit, adil ve kolay erişilebilir bir şekilde sunulmasının yasal zemini kurulmuştur. Anne ve babasının sigortalı olup olmadığına bakılmaksızın 18 yaşından küçük çocuklarımızın, sağlık hizmetlerinden koşulsuz yararlanmaları sağlanarak, ülkemizin geleceğine yatırım yapılmıştır.
 
Yapılan yapısal reformların olumlu etkilerinin zamanla görülmesiyle birlikte, sosyal güvenlik ve çalışma hayatının temel sorunlarının çok daha hızlı ve kalıcı olarak çözüme kavuşacağı açıktır. Bunun için değişim ve dönüşüm dinamiklerini sürdürmek gerekmektedir. Gerek çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında, gerekse diğer alanlarda, çağın ve Ülkemizin şartlarına uyum çalışmalarımız aynı hızla sürdürülmelidir. Konuşmamın burasında Sosyal Güvenlik çalışanlarına seslenmek istiyorum.
 
Hizmetlerinizi yaparken kalite ve vatandaş memnuniyeti önceliğiniz olmalıdır. Vatandaşın size gelmesini beklemeyin, siz O’na gidin. Bugün burada temelini atacağımız Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi bu anlayışın somut bir örneğidir. Temelini atacağımız bu hizmet binası KDV dahil bir milyon 644 bin TL maliyetle 813 metrekare kapalı alana sahip olacak ve Çerkeş, Kurşunlu, Orta, Atkaracalar ve Bayramören ilçeleri hizmet bölgesi içinde yer alacaktır. Konuşmama son verirken, Çerkeş Sosyal Güvenlik Merkezi’nin yapımına katkıda bulunan başta milletvekillerimiz olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyor ve hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.
 
1962 m² lik bir arsa üzerine yapılacak olan Çerkeş Sosyal Güvenlik hizmet binası 3 kat olarak planlanmış olup, hizmet alanı 813 m² olarak 120 gün içerisinde Emek İnşaat tarafından inşaatı tamamlanacak. Çerkeş SGK hizmete girmesiyle Çerkeş'le beraber Atkaracalar, Kurşunlu, Orta, Bayramören ve Ilgaz ilçeleri de buradan hizmet alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler