Çevrimiçi flört dolandırıcılıkları nedir ve nasıl kaçınılır?

Çevrimiçi flört dolandırıcılıkları nedir ve nasıl kaçınılır?

Çevrimiçi flört dolandırıcılığı nedir? Eğer birisi size onunla görüşmeniz için para teklif ediyorsa veya onunla çıkarsanız hayatınızı değiştirecek miktarda para vaat ediyorsa, muhtemelen sizi dolandırmaya çalışıyordur.

İNTERNET üzerinden flört, dünyanın herhangi bir yerinden insanlarla anlamlı bağlantılar kurmanın harika bir yoludur. Bununla birlikte, maalesef masum kurbanlardan yararlanmak isteyen dolandırıcılar için de kaçınılmaz bir fırsattır. İster çevrimiçi flört etmeye yeni başlayın ister uzun süredir bu tip arkadaşlık uygulamalarını kullanıyor olun, çevrimiçi flört dolandırıcılıklarını nasıl tespit edeceğinizi ve bunlardan nasıl kaçınacağınızı anlamak önemlidir.

Bu kapsamlı kılavuz, kendinizi bir dolandırıcının tuzağına düşmekten korumanız için ihtiyacınız olan bilgileri sağlayacaktır. Bir dolandırıcılığın uyarı işaretlerini nasıl fark edeceğinizi, çevrimiçi flört faaliyetlerinde bulunurken nasıl güvende kalacağınızı ve en önemlisi kişisel bilgilerinizi nasıl koruyacağınızı öğreneceksiniz.

Doğru araçlar ve bilgi donanımı ile, çevrimiçi flört deneyiminizin güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.

ÇEVRİMİÇİ FLÖRT DOLANDIRICILIĞI NEDİR?

ExpressVPN’in araştırmasına göre, dünya genelinde en popüler olan ilk üç flört uygulaması Tinder, Badoo ve Bumble. Aynı araştırmaya göre, 14 Şubat Sevgililer günü yaklaştığında flört uygulaması kullanıcı sayısının artış gösterdiğini biliyor muydunuz? Artış gösteren tek şey maalesef kullanıcı sayısı değil. 2017’den bu yana ihbar edilen sanal flört dolandırıcılıkları büyük artış gösteriyor. Netflix’te yayınlanan ve belgesel niteliğinde olan Tinder Swindler, işin sadece gözüken kısmı!

Çevrimiçi flört dolandırıcılığı nedir? Eğer birisi size onunla görüşmeniz için para teklif ediyorsa veya onunla çıkarsanız hayatınızı değiştirecek miktarda para vaat ediyorsa, muhtemelen sizi dolandırmaya çalışıyordur. İnternet üzerinden flört dolandırıcılığı en yaygın dolandırıcılık türlerinden biridir ve ister bekar olun, ister bir ilişki içinde olun; bu her an başınıza gelebilir.

Dolandırıcılar, çevrimiçi tanışma siteleri, sosyal medya ve hatta e-posta yoluyla kurbanlarını hedef alabilirler.

ÇEVRİMİÇİ FLÖRT DOLANDIRICILIĞININ İŞARETLERİ

Çevrimiçi flört dolandırıcıları, sizinle ilişki kurmaya çalışıyormuş gibi görünmek için sahte adlar, adresler veya fotoğraflar kullanabilir. Bir kişi gerçek olamayacak kadar iyi duruyorsa gerçekten gerçek olmayabilir!

Çevrimiçi flört uygulamalarında daha sizinle tanışmadan size karşı yoğun duygular gösteren ve sizi ‘’aşk bombardımanına’’ tutan kişilere karşı dikkatli olun. Bu kişilerin dolandırıcı olma ihtimali yüksek.

Çevrimiçi flört uygulamasından konuştuğunuz bir kişi sizinle gerçekte buluşmaktan kaçıyor ve bahaneler üretiyorsa, gösterdiği kişi olmayabilir.

Uygulama üzerinden tanışmadan sizden yardım veya hediye şeklinde para talep eden kişilere itibar etmeyiniz.

Flört uygulaması üzerinden size gönderilen linklere tıklamayın. Bu linkler birer oltalama saldırısı olabilir. Bu linklere tıkladığınızda kişisel bilgilerinizi isteyen bir sayfa açılabilir veya cihazınıza kötücül yazılım indirilebilir.

Sizi devamlı finansal yatırım yapmaya ikna etmeye çalışan kişilerle iletişim kurmayın. Bu kişiler devamlı olarak kripto paradan ve bir koyup nasıl üç kazandıklarından bahsedebilir.

FLÖRT UYGULAMALARINDA GÜVENDE KALMAK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Kişisel bilgilerinizi paylaşırken dikkatli olun: Tam adınızı, adresinizi veya diğer kişisel bilgilerinizi paylaşmayın. Herhangi bir çevrimiçi hizmete kaydolduğunuzda kişisel bilgilerinizin risk altında olduğunu unutmamanız önemlidir. Flört uygulamalarında, kişisel bilgilerinizi yeni konuşmaya başladığınız kişiler ile paylaşırken minimum bilgi paylaşmak en iyisidir.

Herhangi bir ‘’hediye’’ için ödeme yapmayın: Uygulamada konuştuğunuz biri size çeşitli bahanelerle bir şeyleri ödemeye ikna etmeye çalışabilir. Hediye kartı, fatura ve benzeri şeyler için sizden ödeme talep edebilir. İtibar etmeyin.

Birini tanımadan gerçek hayatta buluşmayın: Flört uygulamasında bir kişiyi yeterince tanımadan onunla gerçek hayatta buluşmaktan kaçının. Telefon numaranızı, adresinizi buluşma sonrasına kadar paylaşmayın ve uygulama üzerinde iletişime devam edin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler