CHP, rüşvetin belgesini açıkladı

CHP, "rüşvetin" belgesini açıkladı

CHP, Ordu Aybastı’daki, belediye başkanı, milletvekili ve iş adamı üçgenindeki yolsuzluğun ve rüşvetin belgesini açıkladı.

Basın mensuplarına, milletvekili, belediye başkanı ve işadamı arasındaki 35 dakikalık kasette yer alan görüşmedeki para alışverişini anlatan Kart, “Bizde mevcut olan kaset ve o kaseti doğrulayan diğer bulguları ve delilleri Başbakan’a ayrıca ulaştıracağız” dedi.

Kart, İçişleri Bakanlığı’na, Belediye Başkanı ile ilgili suç duyurusunu hemen yapacaklarını, milletvekilini de içerecek şekilde Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunu yapacaklarını bildirdi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, TBMM’de düzenledikleri basın toplantısında, Ordu Aybastı’daki, belediye başkanı, milletvekili ve işadamı üçgenindeki yolsuzluğun ve rüşvetin belgesini açıkladılar.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

-35 DAKİKALIK KASETTEKİ KONUŞMALARI DAKİKA DAKİKA ANLATTILAR-

Basın mensuplarına, milletvekili, belediye başkanı ve işadamı arasındaki 35 dakikalık kasette yer alan görüşmedeki para alışverişini dakika dakika ve saniye saniye anlatan Kart, şöyle dedi:

“Belediye Başkanı makam koltuğunda otururken, masaya bitişik şekilde ve Başkan’ın karşısında oturan (1. Kişi), kırmızı renkli dolu poşeti Başkan’a verir. (kaydın 03.12 anı) Başkan poşeti masanın sağ altına koyar (20.36). Milletvekili olduğu anlaşılan (2. Kişi) odaya girer. (1.) ve (2.) kişi öpüşür. Birinci kişi işadamı, ikinci kişi milletvekilidir.

2. kişi torbadan para destelerini çıkarır. Kontrol eder. 11 desteyi masanın üstüne bırakır (32.45). Kalan desteleri ise poşetin içinden kontrol eder.

Başkan 32.50’de masasına gelir. Sol alttaki boş poşeti alır. 33.09’da 3. poşeti masanın üstüne bırakır.

Paraların olduğu poşeti 2. kişiden alır (33.16). Kırmızı poşetin içinde olduğu ikinci torbanın ağzını yeniden bağlar ve masanın üstündeki üçüncü poşetin içine koyar. 33.47’de kapı dışında beklediği anlaşılan görevliye poşeti verir.

Bu arada 2. kişi önünde bir şeyle ilgileniyordur. 2. kişi 33.30’da masanın üstündeki imzalı-yazılı notu alır ve okur. 2. kişi notla ilgilenir. 34.02’de notu cebine koyar.

2. kişi ve Başkan ayağa kalkar. Kapıya yönelirler. (34.08)

2. kişinin sağ eli pantolonunun cebindedir.

Başkan, 2. kişinin önden çıkmasına yol verir.

34.15’te 2’si birlikte çıkarlar. Alışveriş bitmiştir…”

-“ORGANİZE BİR YOLSUZLUK VE SUÇÜSTÜ HALİ SÖZ KONUSU”-

Olayın Ordu’da Aybastı’da geçtiğini, dolaylı olarak yerel basında dillendirilmeye başlandığını belirten Kart, “Ne zaman Eylül 2010 tarihlerinde” dedi. Organize bir yolsuzluk ve suçüstünün olduğunu savunan Kart, “Yolsuzluk ve rüşvetin belgesinden söz ediyoruz. TOKİ yönetimi bu olayın neresindedir? Olay neden sümenaltı edilmektedir” diye sordu.

Milletvekili, işadamı ve belediye başkanı hakkında idari ve adli sürecin neden başlatılmadığını da soran Kart, “Olayda dahli olmayan AKP Ordu milletvekillerinin de maddi gerçeğin ortaya çıkması konusunda üstlerine düşen görevi yapmaları gerektiği açıktır” dedi.

-“BAŞBAKAN’A KASET VE BELGELERİ GÖNDERECEĞİZ”-

“Yargıya başvuracak mısınız, AKP’li milletvekilinin adını söyleyecek misiniz” sorusuna Kart, şöyle dedi:

“İçişleri Bakanlığı’na, belediye başkanı ile ilgili suç duyurumuzu hemen yapıyoruz. İkinci olay, milletvekilini de içerecek şekilde Aybastı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuzu yapacağız. Üçüncü olarak da, bizde mevcut olan kaset ve o kaseti doğrulayan diğer bulguları ve delilleri Başbakan’a ayrıca ulaştıracağız.”

-“BU MİLLETVEKİLİ LİSTEYE ALINMADI”-

“Milletvekilinin ismini açıklayacak mısınız” sorusuna Kart, “Milletvekilinin adını bu aşamada açıklamaya gerek yok. AKP’nin Ordu’da 5 milletvekili var. 4’ü listeye alınmamıştır. Bu milletvekili de listeye alınmayanların arasındadır. Biz yargılama merci değiliz” dedi.

-“BİZE KASET VE BELGELER ULAŞTI”-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum da, “Biz Ordu ve Giresun’da parti çalışması yaparken bize bu kaset, bilgi ve belgeler ulaştı. Titiz bir çalışma yaptık. Bu görüntülerde yer alan olayın aynen bu şekilde oluştuğunu kanaat getirdik” dedi.

“Bizim amacımız yargısız infaz değil” diyen Batum, “Bizim amacımız bir olayı belgeleri ile sizlere paylaşmak. Biz size ipuçlarını verdik. Bunu araştırıp bu milletvekili kimdir, bu işadamı kimdir, bu belediye başkanı kimdir, öğrenebilirsiniz” dedi.

-“GÖRÜNTÜLER NET”-

“Görüntüler net mi, para alışverişinin usulsüz olduğuna ilişkin başka belge var mı” sorusuna Kart, görüntülerin çok net olarak ortaya çıktığını belirterek, “O görüntüleri doğrulayan başka belgeler var” dedi.

“Bu kaset bir polis tarafından mı size ulaştırıldı” sorusuna Kart, “Bu delillerin teknik bir dinleme ile olup olmadığı o ilgili savcılık merciinin değerlendireceği konulardır. Biz delilleri tartışmıyoruz” dedi.

-“MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİNDE KAYDIRMA OLDU MU?”-

Bir basın mensubunun, “CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Mersin sıralamasında kaydırma olduğunu ifade ederek, itiraz etti, ne diyorsunuz” sorusuna Batum, “Benim bildiğim parti içinde hukuka aykırı hiçbir şey yok. Eğer bu iddialar varsa, tartışılır, YSK’da görüşülür ve hukuka aykırı olup olmadığı ortaya çıkar. Ali Rıza Bey’in bir hukuksuzluk olduğunu söyleyeceğini tahmin etmiyorum. Bir hukuksuzluk varsa mutlaka düzeltiriz” dedi.

Mehmet Haberal, Mustafa Balbay’ın adaylığı ile ilgili soruya ise Batum, “Bana kalsa bu bu kişiler demiştim. Gördünüz ki, CHP bütün baskılara rağmen haksızlığa, iktidar tarafından gelen yönlendirmelere rağmen hukuksuzluğa alet olmayacağını Türkiye’nin neresinde olursa olsun hukuksuzluklara karşı koyacağını açıkça ortaya koymuştur” dedi.

-BAŞBAKAN’IN FRANSA’DAN YAPTIĞI AÇIKLAMA-

Bir basın mensubunun, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa’dan yaptığı açıklama bazı çevreler tarafından seçim öncesi mesajlar olarak algılandı, Sayın Başbakan Fransa’dan mı verdi, seçim startını” sorusuna Batum, “Onu bilmiyorum arkadaşlar” dedi. Batum, gazetecilerin ısrarlı soruları üzerinde şöyle dedi:

“Beklemediği soru sorulduğu zaman her zaman aynı şekilde davrandığını görürsünüz. Ali Kırca beklemediği bir soru sorduğunda şöyle demişti. ‘Ali Bey, bunu soramazsın sen bana, kaç yıllık gazetecisin, sen bana ne sorulacağını bilmiyor musun’ demişti. Bunu öyle değerlendirmek lazım” dedi. “Bilinçli verilmiş bir mesaj mı” sorusunu da Batum, “Tabii, tabii” demekle yetindi.

kaynak: anka

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler