CHPde kesin listeler!

CHP'de kesin listeler!

Öyle isimler liste dışı kaldı ki...

CHP Parti Meclisi 12 Haziran seçimlerinde aday gösterilecek isimlere son şeklini vermek için toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin aday listesinde; Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, Berhan Şimşek, Önder Sav, Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol liste dışı kaldı.

Algan Hacaloğlu, Mustafa Özyürek, Ali Topuz ve Onur Öymen'e de listede yer verilmeyeceği öğrenildi...

KİMLER ADAY GÖSTERİLECEK?
Ankara listesinde YARSAV eski başkanı Emine Ülker Tarhan ve ATO eski başkanı Sinan Aygün'ün olduğu ancak Ergenekon davasının tutuklu sanığı Mehmet Haberal'ın olmadığı, Haberal'ın Zonguldak'tan aday gösterileceği gelen duyumlar arasında.

Gazeteci Mustafa Balbay'ın ise İzmir 1. bölge 1. sıradan aday gösterileceği, eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in de İzmir'den aday gösterileceği konuşuluyor.

TEPE İSİMLER NEREDEN?
CHP'nin tepe yöneticilerinin seçim bölgeleri de yavaş yavaş belli oluyor. Alınan bilgilere göre Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte Sezgin Tanrıkulu ve Çetin Soysal İstanbul 2. bölgeden; Gürsel Tekin İstanbul 1. bölgeden; Umut Oran ve Erdoğan Toprak ise İstanbul 3. bölgeden aday olacak.

İLK TEPKİ YILMAZ ATEŞ'TEN
Yılmaz Ateş: "Anadolu'daki işgali CHP kaldırdı; CHP'deki işgal güçleri barınamaz!"

CHP BURSA LİSTESİ BELLİ GİBİ
Sızan bilgilere göre CHP Bursa listesinde ilk 6 ortaya çıktı. Buna göre: ilk sırada Sena Kaleli, ikinci sırada DYP eski Bursa milletvekili ve Milli Eğitim ile Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, 3'te İlhan Demiröz, 4. sırada Aykan Erdemir, 5'inci sırada Kemal Ekinci ve 6'ncı sırada Lale Karabıyık yer aldı.

Devam edelim; Semih Özsaraç, Salih Top, Yaşar Karagöz, Ulun Havva Kayı, Fatma Altay, Ahmet Akyol, Oğuz Altınok, Sevil Pamirol, Metin Çelik, Nurhayat Altaca, İlhan Keser, Nuray Çohan.

İSTANBUL 1. BÖLGE: 1. Gürsel Tekin, 2. Osman Korutürk, 3. A. Hamza Çebi

İSTANBUL 2. BÖLGE: 1. Kemal Kılıçdaroğlu, 2. Bingün Tamaylıgil, 3. Sezgin Tanrıkulu, 4. Aydın Ayaydın

İSTANBUL 3. BÖLGE: 1. Erdoğan Toprak, 2. Umut Oran, 3. Süleyman Çelebi, 4. Oktay Ekşi, 5. Sabahat Akkiraz

ANKARA
Ankara 1. Bölgede ise Sencer Ayata liste başı olurken, Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, PM üyesi Aylin Nazlıaka, eski ANAP’lı Bülent Kuşoğlu, avukat Levent Gök, listede Ayata’nın ardında yer buldu.

Ankara 2. Bölgede de Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, Genel Başkan Yardımcısı İzzet Çetin, ATO eski Başkanı Sinan Aygün, PM Üyesi Gökhan Günaydın, PM’nin en genç üyelerinden Ekrem Oktay da listeye girdi. Adana’da ise Faruk Loğoğlu’nun listeye girdiği, bilişim uzmanı Tacidar Seyhan’ın ise listeye alınmadığı öğrenildi.

CHP'nin İzmir Milletvekili aday listesi kesinleşti. İki seçim bölgesi olan İzmir'de birinci bölgede ilk sıraya Güldal Mumcu otururken, ikinci bölgenin ilk sırasında Alaattin Yüksel yer aldı.

CHP'NİN İZMİR LİSTESİ

CHP İzmir listesinde en ilgi çekici isim Aydın'dan gösterilmesi beklenen Mustafa Balbay'ın İzmir ikinci bölge ikinci sırada yer alması oldu. Avrupa İnsan Hakları Mankemesi'nde yıllarca Türkiye adına görev yapan Rıza Türmen de birinci bölge ikinci sırada yer aldı.

BİRİNCİ BÖLGE

Güldal Mumcu, Rıza Türmen, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Aydın Özcan, Turgay Bozoğlu, Adnan Erdil, Atilla Sertel, Nazik Işık, Ebru Okay, Şener Akdemir.

İKİNCİ BÖLGE

Alaattin Yüksel, Mustafa Balbay, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Aytun Çıray, Birgül Aymaz, Mustafa Moroğlu, Levent Eyipişiren, Elfin Tataroğlu, Levent Piriştina, Özcan Kurtçu, Hüseyin Sezer, Coşkun Çiftlik

ZONGULDAK: 1. Sıra Mehmet Haberal

ESKİŞEHİR: Süheyl Batum

ANTALYA: 1.Sırada Deniz Baykal, 2.Sıra Osman Kaptan

ADANA: 1. Sıra FarukGüloğlu

MERSİN: 2.Sıra  İsa Gök

KONYA: Atilla Kart

DİYARBAKIR: 1.Sıra Salih Sümer

YALOVA: Muharrem İnce

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler