Çılgın kızlar çak yapıp ölüme atladı!

Çılgın kızlar "çak" yapıp ölüme atladı!

Kamyonun kasasının arka bölümünden asfalt zemine atlayıp yere çakıldılar...

Çorum'da Sündüs Ertaşmış (16) ve kuzeni Merve Ertaşmış (15) isimli kızlar, kentin 10 kilometre dışındaki çiftlikte hafta sonu tatilini geçirmek için giderken Merve'nin ağabeyi Ayhan Ertaşmış'ın kullandığı brandalı kamyonun kasasından "Çak" yaparak atladıkları iddia edildi. Sürücü Ertaşmış, kasadaki çocuğun çığlıklarını duyup aracı durdurunca kardeşi ve kuzenini göremedi. Çocukların olayı anlatması üzerine 1 kilometre geri dönen sürücü, kızların asfalt zeminde kanlar içerisinde yattıklarını gördü. İki kuzen, ambulansla kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Olay, Çorum- İskilip karayolunda meydana geldi. Amca kızları Sündüs Ertaşmış (16), Merve Ertaşmış (15) ve akrabalarının 6-7 ve 8 yaşlarındaki üç çocuğunu yanlarına alarak hafta sonu tatillerini geçirmek için şehrin 10 kilometre dışında bulunan çiftliğe gitmek üzere yola çıktı. Kuzenler Merve'nin ağabeyi Ayhan Ertaşmış'ın kullandığı brandalı kamyonun kasasına bindi. Araç, İskilip karayolunun 7. kilometresinde hareket halindeyken Sündüs ve Merve Ertaşmış, "Çak" yapıp el ele tutuşup aniden kamyonun kasasının arka bölümünden asfalt zemine atlayıp yere çakıldı.

Bu sırada araç sürücüsü hiçbir şeyden habersiz yoluna devam ederken kasada bulunan üç küçük çocuğun çığlıklarını duyan sürücü aracını sağ çekip kasaya yöneldiğinde Sündüs ve Merve'nin olmadığını gördü. Çocuklara neler olduğunu soran sürücü duyduklarına inanamadı ve hızla olay yerine dönüş yaptı. Ayhan Ertaşmış, yaklaşık 1 kilometre geri geldiğinde kızların asfalt zeminde yerde kanlar içerisinde yattıklarını gördü ve 112 acil servis ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan kuzenler, ambulansla Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

"ŞOK OLDUM, İKİSİDE YERDE YATIYORDU"
Kamyon sürücüsü Ayhan Ertaşmış, jandarmadaki ifadesinde "Çiftliğe gidiyorduk, onlar kamyonun kasasındaydı. Çığlık sesini duyup aracı durdum. Baktım kasada yoklardı. Kasadaki çocuklar, Merve ve Sündüs'ün ellerini birbirlerine vurarak kamyondan asfalta atladıklarını söyledi" dediği öğrenildi.

BABA AYHAN ERTAŞMIŞ: İNTİHAR DESEK İNTİHAR DEĞİL
Merve'nin babası Hilmi Ertaşmış, "Olacak iş değil, kızım ve akrabamın kızı olan Sündüs, şehrin dışındaki çiftlik evine gitmek üzere kamyonun kasasına bindi ve yola çıktı. Bir süre sonra o acı haber geldi. Kızların "çak" yapıp hareket halindeki kamyondan atladıklarını söylediler. Hiçbir sorunları yoktu. İntihar desem intihar değil, düştüler desem bu imkânsız, şaşırdık kaldık. İkisinin de durumu ağır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler