Citroen Ami'nin Türkiye fiyatı belli oldu

Citroen Ami'nin Türkiye fiyatı belli oldu

75 kilometre menzili bulunan Ami, en fazla 45 kilometre hıza çıkabiliyor. Ami’nin bataryası 220 volt priz çıkışıyla 3 saatte dolarken, 100 kilometrelik maliyeti ise 8,25 lira ile toplu taşımadan bile daha ucuza geliyor.

Citroen'in 2020 yılında tanıttığı minik elektrikli aracı Ami, sonunda ülkemizde satışa çıkıyor... 

Citroen’in yazın tanıttığı elektrikli mini otomobili Ami’nin Türkiye fiyatı belli oldu. Citroen Ami beklenenden çok daha yüksek bir fiyatla ülkemizde satışa sunulacak.

Citroen’in 2020 yılında tanıttığı minik elektrikli aracı Ami, sonunda ülkemizde satışa çıkıyor.

Citroen Ami, kompakt yapısıyla motosiklet yerine kullanılabilecek iki kişilik 4 tekerlekli bir araç olarak tanıtılmıştı. Fransızca ‘arkadaş’ anlamına gelen Ami, aslında Avrupa pazarında oldukça makul bir fiyat olan 7 bin euro etiketiyle satışa çıkmıştı.

Türkiye’de B1 ehliyetine sahipseniz Ami’yi kullanabileceksiniz.

Türkiye’de B1 ehliyetine sahipseniz Ami’yi kullanabileceksiniz.

Fransa’da B sınıfı ehliyet gerektirmeyen aracı kullanmak için 14 yaşını doldurmak yeterli. Avrupa'nın diğer ülkelerinde ise bu durum 16 yaşa çıkıyor. Ülkemizde Citroen Ami’yi kullanmak için B1 ehliyet şartı isteniyor. Tamamen elektrikli olan Citroen Ami’nin en yüksek hızı 45 km/s oldu.

İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli ve 3 saatte şarj edilebilen lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre.

İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre.

Aralık 2021'de Citroen Ami "Türkiye’nin en ucuz otomobili" olarak tanıtılmış ve Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkın şöyle konuşmuştu;

“Yeni model, her yaştan kullanıcı için elektrikli mobilitenin en önemli oyuncularından bir tanesi olmaya aday. Şimdiden aldığımız talep, 2022 yılı için 1.000 adet olan bireysel satış hedefimizi 3.000’e çıkartmamızı sağladı. Tabii bu noktada tedarik konusu yine en belirleyici kriter olacak. Ami, Türkiye pazarında şu anda filo satışı ve kurumsal müşteriler için piyasaya sürülürken, 2022 ilk çeyreğinden itibaren son tüketici ile direkt olarak buluşmaya başlayacak."

Türkiye’nin en ucuz otomobili olarak tanıtılmıştı.

Türkiye'nin en ucuz otomobili olarak satışa çıkan Citroen Ami, 210 bin TL:'den başlayan fiyatlarla ülkemizdeki müşterilerle buluşacak. Öte yandan, araçtan motorlu taşıtlar vergisi (MTV) de alınmayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler