Çivitcioğlu herhalde "adayım" diyecek!

Çivitcioğlu herhalde "adayım" diyecek!

AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu yarın (cumartesi) il binasında basın toplantısı düzenliyor.

AK Parti İl Başkanlığından gazetelere ve internet sitelerine geçen mesajda, İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun yarın (cumartesi) saat 13.00'da il binasında bir basın toplantısı düzenleyeceği bilgisi yeraldı.

Açıklamada "7/4/2012 Cumartesi günü saat 13:00’da İl başkanlığı binamızda il başkanı Salim Çivitcioğlu tarafından 4. Olağan kongre süreci ve il başkanlığı adaylığı hakkında basın açıklaması   yapılacaktır." denildi.

GÖZLER BASIN TOPLANTISINA ÇEVRİLDİ
14 Nisan 2012 Cumartesi günü gerçekleştirilecek AK Parti Çankırı İl Kongresi öncesinde yaşanılanlar gözönüne getirildiğinde İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun yarın yapacağı açıklamalar hayli önem taşıyor.

Son toplantıda (31 Mart 2012 Cumartesi) gazetecilerin sorularını yanıtlayan İl Başkanı Çivitcioğlu "Salı gününe kadar genel merkezimizin bir karara varacağını düşünüyorum. Şu ana kadar sahalara inmedik. Genel Merkez nasıl uygun görürse, o şekilde yolumuza devam edeceğiz” demiş ve süreci Ak Parti Genel Merkez'in belirleyeceği kanaatini açıklamıştı.

GELİŞMELER, ÇİVİTCİOĞLU'NUN BEKLENTİLERİNE
OLUMLU YANIT VERMEDİ Kİ!

Ak Parti Çankırı İl Başkanlığından bugün basın kuruluşlarına çekilen mesaja baktığımızda, yarın yapılacağı bildirilen basın toplantısının, hafta içerisinde özellikle Genel Merkez kanadında yaşanılan gelişmelerin İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun beklentileri doğrultusunda yaşanmadığı görülüyor.

Başta Çivitcioğlu ve kendisini destekleyenler, Ak Parti Genel Merkezi'nin 14 Nisan Cumartesi günü yapılacak İl Kongresinin "tek adaylı" olarak gerçekleşmesi yönünde tavır alacağı düşüncesine girdi. Ancak yaşanan gelişmeler hiç de bu doğrultuda gerçekleşmedi. Merkez İlçe'ye ait 106 delegenin silinmesiyle birlikte parti tabanında hissedilen huzursuzluğun üzerine "tek adaylı kongre" kararının Ak Parti'ye verebileceği olası zararlardan imtina yolunu seçtiği görülen Genel Merkez'in yaşanan sürece daha fazla müdahaleden kaçındığı anlaşılmakta.

Bütün bu olayları değerlendiren başta bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'le hafta içerisinde yaptığı görüşmelerden sonra, çıkış yolu bulamayan İl Başkanı Çivitcioğlu'nun yarınki basın toplantısında yaşanılan süreçle ilgili sürpriz bir açıklama yapmaktan öte, "İl Başkanlığına adayım" cümlesini kurarak kendi tabanına mesaj vermesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler