Clubhouse odaları - nedir, nasıl kullanılır?

Clubhouse odaları - nedir, nasıl kullanılır?

Bu makalede, Clubhouse'un nasıl çalıştığını ve kendi otoritenizi ve işinizi inşa edebilmek için Clubhouse'u nasıl kullanabileceğinizi keşfedeceksiniz.

Clubhouse uygulamasında yeni misiniz? Clubhouse'u nasıl kullanacağınızı merak mı ediyorsunuz?

Bu makalede, Clubhouse'un nasıl çalıştığını ve kendi otoritenizi ve işinizi inşa edebilmek için Clubhouse'u nasıl kullanabileceğinizi keşfedeceksiniz.

Clubhouse uygulaması nedir?
Son birkaç haftadır sosyal medyada takılıyorsanız, muhtemelen yeni bir moda sözcük duymuşsunuzdur: ‘’Cluphouse!’’ Bu yeni platform, insanların gerçek zamanlı olarak sohbet etmelerine, hikayeleri paylaşmalarına, iş birliği yapmalarına ve diğer birçok donanıma ihtiyaç duymadan seslerini kullanarak birbirlerinden fikir alışverişinde bulunmalarına olanak tanır.

Ancak Clubhouse'u gerçekten ayıran şey, ayrıcalıktır. Bir sosyal medya platformunun başarısını her gün giriş yapan ve bu platformu kullanan aktif üye sayısıyla ölçme eğilimindeyken, Clubhouse başarıyı Silikon Vadisi'nin sosyal etkin noktası olarak görüyor. Davetlere getirilen sınırlamalar, yalnızca girişimciler ve iş dünyası seçkinleri arasında cazibesini artırdı.

  • Clubhouse’un bir sonraki büyük sosyal medya platformu olmasının birkaç nedeni:
  • Sektörünüzün dışındaki profesyonellerle bağlantı kurma ve etkileşim kurma yeteneği sunar.
  • İnsanların diğer platformlarda yankı odaları oluşturmalarına yardımcı olan tipik sosyal medya algoritmaları, çeşitli konularda gerçek zamanlı sohbetlerle dolu spontane odalarla değiştirilir.
  • Odak, üretilen içerikten ziyade yüksek değerli konuşmalar içerir.
  • Clubhouse kullanıcıları halihazırda son derece sadık ve korumacı, öyle ki kendileriyle birlikte uygulamaya kimi davet ettikleri konusunda çok titiz davranıyorlar.

En önemlisi, Clubhouse nihayet diğer platformların büyük ölçüde görmezden geldiği faktörü sosyal medyaya getiriyor: ses. Diğer platformlar görsel ve yazılı medyaya (altyazılar, resimler ve videolar gibi) odaklanırken, Clubhouse odağı yalnızca ses formatına kaydırır.

Uygulamaya katıldıktan ve etrafta gezinmeye başladıktan birkaç dakika sonra zihniniz, ağ kurmak, yetkinizi artırmak veya bilginizi genişletmek için Clubhouse'u nasıl kullanacağınıza dair seçeneklerle dolup taşacak. 

Koçlar ve eğitmenler için topluluk oluşturma: Clubhouse uygulaması hala özel beta sürümündeyken, topluluğunuzun tamamını uygulamaya geçiremeyebilirsiniz. Ancak uygulama halka açıldıktan sonra, Clubhouse topluluğunuzu bir araya getirmek için harika bir yeni yer haline gelir ve onlarla etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın yeni bir yolunu açar. Ek olarak, ağ kurduğunuzda ve diğer Clubhouse üyeleriyle tanıştıkça, sizi doğal olarak diğer kanallarınıza ve topluluklarınıza kadar takip edeceklerini göreceksiniz.

Sanal etkinlikler için topluluk oluşturma: 2020, sanal etkinliklerde ve zirvelerde bir artış gördü, ancak bununla birlikte, katılımcıları canlı bir ortamda bir araya getirmeye çalışan gizlilik endişeleri ve harcamalar geldi. Clubhouse, katılımcıların birbirleriyle bağlantı kurması ve etkileşim kurması için sanal ve hatta yüz yüze etkinliklere eşlik edebilen bir kulüp şeklinde samimi ve seçkin bir topluluk sunar.

İçerik oluşturucular için içerik küratörlüğü: Katılımcıların izni olmadan Clubhouse odalarında konuşmaları kaydetmek ve yazıya dönüştürmek kesinlikle platformun kullanım koşullarına aykırıdır. Ancak, odanın genel başlığına ve açıklamasına niyetlerinizi ekleyerek içerik küratörlüğü yapmak amacıyla yeni bir oda başlatabilirsiniz. Daha sonra bir odayı soru sormak, diğer üyelerle röportaj yapmak, çeşitli konularda bilgi ve tavsiye almak ve makaleler oluşturmak için kullanabilirsiniz.

Not: Bir Clubhouse odası başlattığınızda, odanın başlığını veya açıklamasını düzenleyemez veya değiştiremezsiniz, böylece oda başladıktan sonra kayda başlamaya karar veremezsiniz. Bu, odayı kurarken vermeniz gereken bir karardır, böylece insanlar için uygun uyarıları ekleyebilirsiniz.

Projeler ve ağlar için iş birliği: Herkes kendi bağlantılarından biriyle özel bir sohbet başlatabileceğinden, Clubhouse, ağ oluşturma veya iş birliği fırsatlarıyla ilgili özel görüşmeler yapmak için harika bir yer. Sohbet odası kapatıldıktan sonra hiçbir şey kaydedilmez, bu da tüm görüşmeyi özel ve korumalı hale getirir.

Podcast toplulukları: Yine, Clubhouse özel beta sürümündeyken bunu yapmak zor olabilir, ancak uygulama herkese açık olduğunda, çok fazla içerik oluşturma ve sürdürmek için ek yük eklemeden podcast'inizle ilgili topluluklar oluşturmak için Clubhouse kulüplerini kullanabilirsiniz.

Diğer sektörlerdeki uzmanlarla ağ kurma: Hepimiz ağ kurmanın ve kendi sektörlerimizdeki uzmanlardan öğrenmenin değerini biliyoruz, ancak diğer girişimlerden, küçük işletme sahiplerinden, milyonlarca dolarlık CEO'lardan ve teknoloji devlerinden öğrenmenin değerini hayal edin. Çoğumuz için, sahnede konuşmalarını duyabilmeyi ancak hayal edebiliyorduk. Artık Clubhouse, onlarla bir sahneyi paylaşmayı, doğrudan bir soru sormayı ve gerçek zamanlı bir yanıt almayı mümkün kılan bir platform oluşturdu.

# 1: Clubhouse uygulamasına nasıl katılırım?
Clubhouse uygulaması bugün için sadece iPhone kullanıcıları tarafından kullanılabilir. Şu an itibariyle, platforma girmenin yalnızca iki yolu var ve her ikisi de zaten uygulamada olan kişilerle yakın ilişkiler gerektiriyor:

Kişisel davet ile: Birisi Clubhouse'a katıldığında, kendisine otomatik olarak telefon numarasını kullanarak gönderebileceği bir davetiye verilir. Bu, üyelerin sadece bir tanıdıktan ziyade, iyi bir arkadaş gibi yakın bağları olan kişilere davet gönderecekleri anlamına gelir. 

# 2: Clubhouse Uygulaması Profilinizi Nasıl Ayarlayabilirsiniz?

Diğer sosyal medya uygulamaları gibi, Clubhouse size başkalarına sizin hakkınızda ve sunduklarınız hakkında biraz daha fazla bilgi verecek bir profil sunar.

Profil fotoğrafınız için film rulonuzdan bir fotoğraf seçebilir veya yeni bir fotoğraf çekmek için kameranızı kullanabilirsiniz. Hangi yöntemi seçerseniz seçin, şu özelliklere sahip bir fotoğraf seçin:

  • Yüzünüzü gösteren, tercihen gülümseyen bir fotoğrafınızı seçin.
  • Bu fotoğraf uygulama boyunca, bazen adınızla ve bazen tek başına gösterilecek. Fotoğrafınız ne kadar net olursa, o kadar çok tanınırsınız.
  • Clubhouse'daki arka plan renkleri, fotoğrafınızın öne çıkabilmesi için hoş ve nötr olan beyazdan kirli beyaza ve açık bejdir. 

Clubhouse size eksiksiz bir biyografi yazmanız için bolca alan sağlar. İlk üç satır (kabaca 125 karakter), uygulamadaki odalarda ön izleme olarak mevcut ve bu, biyografinizdeki en önemli kelimeleri oluşturur.

Clubhouse profilinizi oluşturmak için başka bazı ipuçları:

  • Clubhouse bir ağ oluşturma ve gerçek zamanlı konuşma uygulamasıdır, bu nedenle profilinizin sohbete kattığınız değeri tanımladığından emin olun.
  • Profilinizdeki tıklanabilir tek bağlantı, Twitter ve Instagram profil bağlantılarınızdır, ancak biyografiye başka bağlantılar da gönderebilirsiniz. Biyografinize daha fazla bağlantı eklerseniz, bunların hatırlanmasının kolay olduğundan emin olun çünkü başkaları bu bağlantıları kopyalayıp yapıştıramaz.
  • İnsanlara ne tür konuşmalara davet edilmek istediğinizi bildirmek için, tartışmak istediğiniz konuları listeleyin.
  • İnsanların arama işlevini kullanırlarsa sizi bulmalarına yardımcı olmak için anahtar kelimeleri stratejik olarak kullanın, ancak anahtar kelime doldurmaktan kaçının.
  • Uzun paragrafları bölmek için biyografinizi harici bir uygulamada yazın ve düzenleyin.

# 3: Clubhouse Uygulaması Koridoru Nedir?
Burası aktif ve devam eden sohbet odaları bulacağınız yer. Herhangi bir Clubhouse kulübüne katıldıysanız veya planlanmış odaları takip ettiyseniz, bunlardan bazıları koridorun üst kısmında listelenecektir.

Clubhouse Uygulamasında Birini Nasıl Bulunur?
Clubhouse'da herhangi bir üye bulmak için Üye Arama özelliğini kullanabilirsiniz. Şu anda, profilinizi özel olarak işaretlemenin bir yolu yoktur, bu nedenle her Clubhouse üyesi bu arama yoluyla bulunabilir. Arama, sonuçları üyenin adı, kullanıcı adı ve biyografi alanlarından alır.

Clubhouse Uygulama Davetiyeleri Nasıl Gönderilir?
Burada, gönderebileceğiniz kaç davetiyeniz olduğunu görebilirsiniz. Clubhouse'a yeni birini davet etmek için, bu kişinin telefonunuzda bir kişi olması ve kişilerinize Clubhouse erişimi vermeniz gerekir. Bağlandıktan sonra, mevcut kişilerinizin bir listesini görebilir ve davet göndermek için birini arayabilirsiniz.

Clubhouse Uygulama Odalarının Takvimi Nasıl Görülür?
Clubhouse takvimi size yaklaşan odaların bir listesini gösterir. Bu takvime herkes yeni bir oda veya etkinlik ekleyebilir ve bunu yapmak sizi takip eden veya etkinliğinizle ilişkilendirmeyi seçtiğiniz kulübe bildirimde bulunur.

Clubhouse Uygulama Bildirimleri Nasıl Görüntülenir?
Bildirim zili simgesine dokunduğunuzda, arkadaşlarınızla ve takip ettiğiniz kulüpler veya odalarla ilgili bazı eylemlerin bir listesini göreceksiniz, örneğin:

  • Biri sizi takip ettiğinde
  • Bağlandığınız biri bir odada konuşurken ilginizi çekebilir
  • Bağlandığınız biri sizi devam eden bir odaya davet ettiğinde ilgilenebileceğinizi düşünür.
  • Takip ettiğiniz biri veya bir kulüp açılacak bir oda planladığında
  •  

Clubhouse Uygulama Ayarları Nasıl Yönetilir? Profil!
Clubhouse profilinizde, hesap ayarlarınızı görmek için sağ üst köşedeki dişli simgesine dokunun.

Buradan, bildirim ayarlarınızı ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde uyarlayabilir, bildirimlere ne sıklıkta bildirim alacağınız, (yalnızca takip ettikleriniz yerine) trend odaları ekleyip eklemeyeceğiniz ve gerekmesi durumunda bildirimlerinizi duraklatabilirsiniz.

Ayrıca, uygulama hakkında güncellemeler ve bir SSS dahil olmak üzere yararlı Clubhouse kaynaklarının bir listesini bulacaksınız. Ayrıca uygulamada olan bir şeyi gerçek zamanlı olarak bildirebileceğiniz bir yer var. Topluluk Kuralları, Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası da burada mevcuttur.

# 4: Clubhouse Uygulama Odaları Nedir ve Nasıl Kullanılır?
Clubhouse odaları, uygulamada tüm sihrin gerçekleştiği yer. Büyük bir kongrede olduğunuzu, koridorda yürüdüğünüzü ve her odada gerçekleşen konuşmaları görmek için kapılardan içeri baktığınızı hayal edin. Bu, Clubhouse uygulamasının taklit ettiği deneyim.

Clubhouse koridorunda ilerlerken, odanın adı, şu anda odada bulunan bazı kişiler ve odadaki kişi ve konuşmacıların sayısı dahil olmak üzere her odanın bir bakışta görünümünü görebilirsiniz.

Koridorda gösterilen kulüp binası odaları halka açıktır ve herkes istediği zaman herhangi birine girebilir. Ya da bir veya daha fazla bağlantınızla özel bir oda başlatabilir ve özel bir sohbet edebilirsiniz.

Başka kimlerin çevrimiçi olduğunu ve sohbet etmeye müsait olduğunu bulmak için koridorda sola kaydırın ve Clubhouse size şu anda çevrimiçi olup olmadıkları ve hangi odada bulunduklarını gösteren müsait herkesin bir listesini gösterecektir.

Clubhouse Uygulama Dinleyicisi Nedir?

Bir Clubhouse odasına ilk katıldığınızda, dinleyici olarak katılırsınız. Bu, mikrofona erişiminiz olmadığı anlamına gelir, ancak sessizce oturabilir ve açılırken sohbeti dinleyebilirsiniz. Odayı hissedene ve sohbete kapılıncaya kadar seyircilerin arasında oturmak gelenekseldir. Dinlerken, herhangi bir konuşmacıya veya diğer dinleyici üyelerine dokunmaktan çekinmeyin. Daha sonra bağlantı kurmak istediğiniz biriyle odada kimin olabileceğini asla bilemezsiniz.

Dinleyicilerdeyken, sohbeti susturmadan veya ayrılmadan diğer odaların başladığını görmek için koridorda geri kaydırmak için ekranın üst kısmındaki tüm odalar seçeneğine dokunabilirsiniz.

 

Clubhouse Uygulaması Konuşmacısı Nedir?
Sahneye konuşmacı olarak çıkarsanız, mikrofonunuzun sesini kapatma ve açma olanağına sahip olacaksınız. Nezaket gereği, arka plan gürültüsünü en aza indirmek için başka biri konuşurken hoparlörler mikrofonlarının sesini kapalı tutar.

Konuşmanız bittiğinde, mikrofonunuzun sesini kapatmadan önce bir veya iki saniye bekleyin. Bu, konuşmanızla diğerlerinin telefonları arasında bir gecikme olduğunda sonunda yanlışlıkla kendinizi kesmemenizi sağlar.

Her Clubhouse odası, tartışılan konulara ve moderatörlerin onu yönetme şekline bağlı olarak farklı şekilde çalıştırılır. Daha büyük odalarda moderatörler genellikle sınırlı sayıda insanı sahneye çıkarır ve onlardan sorularını veya görüşlerini birkaç dakika ile sınırlamalarını ister. Bundan sonra, sizi izleyiciye geri götürmeden önce soruyu cevaplamak için ellerinden geleni yapacaklar, böylece bir sonraki soruyu ele alabilecekler.

Daha küçük odalarda oturup dinleyebileceğiniz bir röportajın gerçekleştiğini görebilirsiniz. Küçük bir odanın moderatörlerinin herkesi aynı anda sahneye davet ettiklerini de görebilirsiniz.

Clubhouse Uygulama Moderatörü Nedir?
Bir Clubhouse odasında moderatör olmanın iki yolu var:

  • Yeni bir oda açın.
  • Sizi konuşmacıdan moderatörlüğe atamakta olduğunuz odada mevcut bir moderatör bulundurun.

Bir moderatör olarak kullanabileceğiniz birkaç yeni seçenek var:

  • İzleyicilerden insanları konuşmaya davet edin.
  • Dinleyicilerin konuşma isteklerini kabul edin.
  • Diğer konuşmacıları da moderasyona teşvik edin.
  • Diğer hoparlörlerin sesini kapatın.
  • Diğer konuşmacıları dinleyicilere geri gönderin.

Clubhouse odasını ister kendiniz açmış olun ister başka bir konuşmacı tarafından moderatörlüğe yükseltilmiş olun, oda içindeki tonu ve sohbeti belirlemeye yardımcı olursunuz. Kontrolünüz, odadaki konuşma ve enerji üzerinde güçlü bir etkiye sahip olacaktır.

Bir Clubhouse'da dört tür üyelik var:

Kurucu: Clubhouse sahibi. Bir kurucu, kulübün tanımını ve kurallarını düzenleyebilir ve onay talep etmek veya beklemek zorunda kalmadan üyeleri kulübe katılmaya davet edebilir.

Yönetici: Kurucu veya diğer yöneticiler tarafından atanır. Bir yönetici, üyeleri onaylayabilir veya kaldırabilir ve özel veya genel odalar açabilir.

Üyeler: Kulüp içinde onaylanmış bir katılımcı. Bir üye kulüp için özel odalar oluşturabilir ancak genel odalar oluşturamaz. Ayrıca hem özel hem de genel odaları görebilir ve bunlara katılabilir ve diğer Clubhouse üyelerini katılmaları için aday gösterebilirler.

Takipçi: Clubhouse’ın resmi bir üyesi değil. Bir takipçi genel kulüp etkinliklerini takip edebilir ancak kulüp için oda oluşturamaz. 

Sonuç
2021 ve sonrasında sosyal medya pazarlamasına baktığımızda, Clubhouse uygulaması izleyicilerimiz için değişen bir talebi temsil ediyor. İnsanlar daha fazla katılım, değer ve şeffaflık görmek isterler, ancak sosyal medyada bir markayı takip etmenin getirdiği üretimi ve sonsuz içerik dalgalarını istemezler.

Clubhouse uygulaması herkese açık hale geldiğinde ne olacağı hakkında çok fazla konuşma yapıldı. Pazarlamacılar uygulamayı dolduracak mı? E-ticaret markaları gelecek ve sadece satış yapmaya mı çalışacak? Daha fazla kişi uygulamaya girdikçe değer ve ağ oluşturma olanakları azalacak mı? Ayrıcalık kaybı, uygulamanın ihtişamını kaybetmesine neden olur mu?

Clubhouse uygulaması herkese açık olana kadar soruların çoğunun cevabı olmayacak. Oradaki toplulukların nihai para kazanma olanaklarından da bahsediliyor. Bununla birlikte, münhasırlığın kaybıyla birlikte, zaten kalabalık olan bir editoryal takvime eklemeden yönetilmesi ve etkileşimde bulunulması kolay topluluklar oluşturma yeteneği gelir.

Bu nedenle, gelecekte uygulamaya ne olacağını görmek heyecan verici olacak. Ve bu arada, Clubhouse'daysanız, ayrıcalığı kendi avantajınıza kullanın ve bu bağlantıları hemen kurmaya başlayın.

Kaynak: https://www.socialmediaexaminer.com/clubhouse-app-how-to-get-started/

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler