Danişment Suyu'nda hissen var mı İrfan?

Danişment Suyu'nda hissen var mı İrfan?

Çankırı Belediye Başkanlığı görevinden 'istifa' ederek ayrılan İrfan Dinç'le ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi! Dinç'in Danişment suyu ile ilgili olarak kurulan çok ortaklı şirkette hissesi olduğu ve bu hissesini de yakın zamanda devrettiği iddia edi

Ilgaz'a bağlı Danişment köyünde çıkartılan içilebilir su için 2016 yılında oluşturulan çok ortaklı şirkette yüzde 15 oranında hissesi (!) olan Çankırı eski Belediye Başkanı İrfan Dinç'in bu hissenin karşılığı olan yaklaşık 1 milyon lirayı ortaklardan tahsil ettiği iddiası gündeme düştü!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; 2016 yılında açılan 'Danişment Suyu' ihalesine Çankırı'nın bilinen iş insanları İ.Ö., M.Ö ve K.Ş'nin ortak olduğu şirket girmiş ve işletme hakkını kazanmıştı.

İddialara göre şirketin kuruluşunda resmi olarak hissesi görülmeyen zamanın Belediye Başkanı İrfan Dinç, ishale hattının yapımında gerek kamu kaynaklarını gerekse yönettiği belediyenin imkanlarını bu işe ayırmasının karşılığı olarak kendisine yüzde 15 gibi bir hisse verildiği belirtilmekte!

İLGİLİ HABER
İrfan Dinç, 'ağlayarak sızlayarak' iş peşinde!

"DANİŞMENT SUYU"NDA HİSSEN VAR MI İRFAN DİNÇ?
Sözcü18 Haber Merkezi gündeme düşen bu iddiayı bizatihi konunun muhatabı İrfan Dinç'e bu sayfalardan soruyor:

- Danişment Suyu ihalesini kazanan firmada hissen var mı? Var ise bu oran nedir? Bu hisseyi hangi bedeli ödeyerek satın aldın ve uhdendeki bu hisseyi kaç liraya sattın?

BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİKTEN SONRA!
İrfan Dinç'in belediye başkanlığı görevinden istifa edip, milletvekili aday listesinde de ismi yer almayınca, şirket ortaklarına giderek "Arkadaş, benim hissemin karşılığı olan parayı bana verin" talebinde bulunduğu ve ortaklardan İ.Ö'nün de İrfan Dinç'in hissesini yaklaşık 1 milyon tl'ye satın aldığı iddia ediliyor.

BU VE BENZER İDDİALAR ORTAYA ÇIKARILMALI
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, özellikle İrfan Dinç'in istifası sonrası Çankırı'da her köşe başında dile getirilen bu ve benzer iddialarla ilgili olarak "Gazeteci kimliğimizle yaşanan bazı somut gelişmeleri haber olarak sayfalarımıza aktarıyoruz. Bu haberlerin bir kısmı Cumhuriyet Savcılarına 'suç duyurusu' niteliği taşımasına karşın adli makamların soruşturma yönünde harekete geçmememesini de tuhaf buluyorum! Çankırı'nın orta yerinden akan Tatlıçay bile yaşanan bu kadar pisliği taşıyamaz! İrfan Dinç ve onun yönettiği Belediye kadrolarının yasaları hiçe sayan uygulamalarına kim ya da kimler dur diyecek doğrusu Çankırı halkıyla birlikte ben de merak ediyorum" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler