Davutoğlu: Daha çok beklerler

Davutoğlu: Daha çok beklerler

Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Yeni yıl ile birlikte TBMM olarak ilk kaybımız verdik. HDP Milletvekili Murat Bozlak’ı kaybettik. Taziyelerimi iletiyorum. Kayıp astsubayımızı da MİT’in başarılı bir operasyonu ile yurda getirdik. Milli İstihbarat Teşkilatımızı bir kez daha kutluyorum.

Bir sene önceyi göz önüne getirin. Geçen sene o vakitlerde biz TBMM’de çalışırken birileri de 19 Ocak’ta yapacakları MİT TIR’larına yönelik operasyonların çalışması içindeydi. Gün hesap verme günüdür. Herkes bilsin biz hesap sorma makamındayız. Ne yapmak istiyorlardı? İç ve dış işbirlikçileriyle üç hedefleri vardı, siyasi istikrarsızlık doğurmak ekonomik kriz çıkartmak ve Türkiye’yi uluslararası alanda yalnızlaştırmak.

Bu hedeflere ulaşamadılar. Ulaşamayacaklar.

12 yıllık bizim en büyük başarımız demokratik istikrardı. 9 kez milletimizin önüne gittik ve her seferinde milletimiz teveccüh gösterdi. Geçmişte olduğu gibi bir takım odalara kapanarak mühendislik yapmaya çalıştılar, başarısız oldular. Hala arayış içindeler. Ama bir yıl sonra bu sene başında gür bir sesle diyoruz ki elhamdülillah millet emanete sahip çıkmıştır.

AK Parti grubumuzun her bir ferdini bağrıma basıyorum. 2002’den beri her türlü tuzağa karşı en büyük dayanağımız millet en büyük gücümüz AK Parti grubu olmuştur. İleride Türki siyasetinin tarihçesi yazıldığında AK parti grubunun her bir ferdi bu tarihe adını altın harflerle yazdıracaktır.

“EKONOMİNİN GÜCÜ AK PARTİ’NİN TEMİZ SİYASETİ”
Enflasyonda iniş trendi devam edecek. İstanbul borsası son iki yılın rekorunu kırdı. Dün bu iki rekorla Türk ekonomisi sağlamlığını ispat etti. Cari açık 10 yıl içinde yüzde 37 düştü. Artık Türk ekonomisi her zamankinden daha güçlüdür. Çünkü bu ekonominin gücü kaynağı AK Parti kadrolarının temiz siyasetidir. Bunun arkasında o ekonomiyi ahlakla yürüten o kadrolar var. Sayın Bahçeli kendi dönemini hatırlasın. ‘Yolsuzluk’ dediğinde biz 2001 krizini hatırlatırız. Hortumları, bir gecede yüzde 1000’lere çıkan faizleri hatırlatırız.

Ekonomik kriz bekleyenlere mesajımız çok açıktır: Daha çok beklerler. Biz bu toprakların bereketini temsil ediyoruz.

“ULUSLARARASI MEDYA KARALAMAK İSTEDİ”
Bunu ‘One Minute’e kadar götürebilirsiniz ama son dört yılda uluslararası medyanın her türlü karalamasına maruz kaldık. Tek hedefleri vardı bir başarı hikayesini karalamak. Neden? Soğuk savaştan bu yana İslam dünyası hep bir kara dünya olarak nitelendirildi. Bir hikaye tüm bu algıyı bozdu. AK Partinin başarı hikayesi sürekli karalanan İslam dünyası mazlum milletlerin hepsinde bir ümit uyandırdı. Bu başarı hikayesini karalama çabası var.

Bu bir yıl içinde iki iddia sürekli gündeme tutuldu:
1 – Otoriterleşme iddiası
2- Türkiye’nin teröre destek verdiği iddiası.

Ortadoğu’daki gençler AK Parti’nin başarı hikayesini görerek yola çıktılar. Biz biliyoruz ki, Somalili’nin kalbinde de AK parti var, Filistin’de Suriye’de de kalplerinde ay yıldız var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler