Davutoğlu’na da köşk!

Davutoğlu’na da köşk!

İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılan Huber Köşkü'nün Başbakanlığa devredileceği öğrenildi.

Osmanlı mirası saray, köşk ve kasırlar iktidarın emrine girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da Beylerbeyi ve Dolmabahçe Sarayları ile Yıldız Köşkü’nü kullanırken, son olarak Vahdettin Köşkü de Erdoğan’a tahsis edildi. Şimdi Başbakan Davutoğlu’nun da, Köşk’ü olacak. Cumhurbaşkanlığına ait olan ve 8 aydır Abdullah Gül’ün çıkmadığı Huber Köşkü’nün Başbakanlığa devredileceği öğrenildi. Maslak Kasırlarının ise çalışma ofisi olarak Abdullah Gül’e tahsis edieceği bildirildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu 15 gün sonra da, Ankara’da Başbakanlığa devredilen Çankaya Köşkünde çalışmaya başlayacak. Bakanlar Kurulu toplantıları ve kabuller, kapısına Başbakanlık tabelası asılan eski Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde yapılacak.

BEYKOZ DA KORUMALARA
CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Beykoz Kasrı’nın da Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumalarına tahsis edileceğini belirterek konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Yeni bir iddiayı gündeme taşıyan CHP’li Öğüt, Maslak Kasırları’nın çalışma ofisi olarak Abdullah Gül’ün kullanımı için tahsis edilmesinin planlandığını kaydetti. CHP’li Öğüt konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Tarihlerine sahip çıkıyor gibi yapıp lüks yaşamın derdindeler. Yaptırın halka açın. Çay simit hesabıyla geldiler saraylara el koydular. Saraylardan çıkmıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler