Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar

Başbakan Davutoğlu 'Güvenlik Zirvesi' sonrası açıklamalarda bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye'nin çeşitli illerinde çıkan şiddet olayları ve protesto gösterilerinin değerlendirildiği "Güvenlik Zirvesi" sonrası açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarının satır başları;

"KİMSE HUKUKUN ÜSTÜNDE DEĞİL"
"Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir, kimse hukukun üstünde değildir. Kimse yurt dışında yaşanan acı olayları Türkiye içinde bir mesele gibi yansıtarak halkı tehdit etme cüretini gösteremez.

"HERKES BU PARTİYE TEPKİ GÖSTERMELİ"
Olaylar örgütlü suç faaliyetine dönüştü. Demokrasiye saygı gösteren herkes bu partiye tepki göstermeli.

"BİZ BU DEVLETİ KİMSEYE FEDA ETMEYİZ"
Biz Kobani'ye bağrımızı açtık. Bu vandalizmi yapan şiddet meraklılarına sığınmadılar. Biz bu devleti, hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz, kargaşa ortamı çabasındakilerin de sığınacağı yer Türkiye'dir. Suriye'de, Irak'ta Türkmenler, Araplar katledilirken susanların şimdiki çağrıları ikiyüzlülüktür.

Türkiye, Suriye ve Kobani meselesinde en fazla fedakarlık yapan ülkedir. 200 bin kardeşimize bağrımızı açtık. Kobani'de Kürtlere yapılan zulmü protesto için Türkiye'deki Kürtlere zulüm yapmak hangi mantığa sığar?

Kobani'deki kardeşlerimizin hukukunu koruyacak yegane güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Olaylar sanki yeni başlamış gibi ülkemizi eleştirmeye kalkmaları aldatmacadan ibarettir.

"HEM MÜDAHALE İSTİYORLAR, HEM TEZKEREYE HAYIR DİYORLAR"
Dün Kobani'de yaşanan zulme nasıl karşı çıkmışsak, bu vandallara da aynı ölçüde karşı çıkacağız. Hem Türkiye'den müdahele etmesini istiyor HDP çağrısıyla hareket edenler, hem de tezkereye hayır diyorlar. Hedef Gezi'de yapamadıklarını yapmaksa, milletimiz bunu çok iyi görüyor. Kamu düzenini tesiste tereddüt göstermeyiz.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI SÜKUNETE DAVET EDİYORUM
Bütün vatandaşlarımızı sükunete ve devletin gücünden emin olarak olayları takip etmeye davet ediyorum. Kamu düzeni her ne suretle olursa olsun sağlanacaktır, bütün güvenlik birimlerine talimat verilmiştir.

Çözüm sürecini garanti edecek temel unsur kamu düzenidir. Kimse manipülasyona izin veremez. Hiçbir vandalizme çözüm sürecini kurban vermeyiz ama hiçbir vandalizme müsamaha vermeyiz.

VANDALİZMLE ÇOCUKLARI İSTİSMAR EDİYORLAR
Anlık temaslarla her bir olay tespit edilecek, sorumlular mutlaka hukuk karşısına çıkarılacak. HDP eğer siyasi partiyseniz, kimliğinizi demokrasiden ve barış içinde siyaset yapmadan ortaya koymalısınız. Ana muhalefet partisine sesleniyorum, Kılıçdaroğlu şiddetten yana mı huzurdan yana mı, tavrını ortaya koymalı. Bu olaylarda istismar edilenlerin büyük kısmı çocuklar. Bu vandalizmle çocukları istismar ediyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler