Demirel geri dönüyor

Demirel geri dönüyor

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 18 yıl sonra ilk kez seçim meydanlarına inecek.

Demirel kendi adını taşıyan üniversitenin rektörü, Prof. Metin Lütfi Baydar'ın destek talebini geri çevirmedi. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Utku Çakırözer'in CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan aldığı haberi Baydar da doğruladı.

CHP'nin Aydın milletvekili adayları arasında ikinci sırada yer alan, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Lütfi Baydar, Çine Belediyesinin 15 Mayıs'ta yaylada düzenleyeceği Keçi Şenlikleri için Demirel'i davet etti.

'MALUM OLAN ANLAR'

Bir engel çıkmazsa Demirel'in mitinge katılacağını söyleyen Baydar, gelişmeyi "Sayın Cumhurbaşkanının buraya katılmasının manasını malum olan anlar" sözleriyle dile getirdi.

DEMİREL, İDDİALARI YALANLADI
Demirel, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen ''Genel Seçimlere Giderken Türkiye'de Siyasetin Görünümü'' konulu konferansa gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''CHP Aydın milletvekili adayı Metin Baydar'a destek için 20 yıl sonra meydanlara ineceğiniz doğru mu?'' sorusu üzerine bu konuda bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Aydın Çine'de Keçi Şenliği yapılacağını, Aydın milletvekili adayının da kendisini bu şenliğe davet ettiğini anlatan Demirel, konuyla ilgili Çine Belediyesinin de kendisinden randevu istediğini aktardı. Demirel, vakti olmadığı için şenliğe katılamayacağını ilgililere ilettiğini söyledi. Demirel, ''Meydanlara falan indiğim yok, daha evvel beyanda bulundum. Bir lafı iki kere söyletmezler insana. Ben partiler üstüyüm ve güncel siyasi işlere karışmıyorum'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler