Deniz Çakır, başörtülü kadınlara hakaret iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti

Deniz Çakır, başörtülü kadınlara hakaret iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti

Oyuncu Deniz Çakır’ın, başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasından yargılandığı davada beraatine karar verildi.

Oyuncu Deniz Çakır, bir kafede oturduğu sırada yan masadaki 'başörtülü kadınlara hakaret' ettiği iddiasıyla, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan yargılandığı davadan beraat etti.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada taraf avukatları hazır bulundu.

Müşteki avukatları suçun unsurların oluştuğunu belirterek müvekkillerinin giyimi nedeniyle davaya konu olan sözlere maruz kaldıklarını iddia ettiler ve Çakır'ın cezalandırılması talebinde bulundular.

Çakır'ın avukatı savunmasında, "Tanıklar açık ve net olarak karşı tarafa iddia edildiği gibi sözcükler ve suçlamalarda bulunmadığını ifade etmiştir. Olay mahallindeki kişiler olayın fotoğraf çekimi üzerine başladığını söylemektedirler fakat telefonlar incelendiğinde herhangi bir delil bulunamamıştır. Yeterli delil yoktur. Şikayetçi olanların da şikayeti siyasi amaçlıdır. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini talep ederim" dedi.

Mahkeme suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Deniz Çakır'ın beraatine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bu ülkenin başı örtülü genç kızlarına ‘Suudi Arabistan'a gidin’ demek faşistliğin dik alasıdır. Neymiş adı da sanatçıymış" sözleriyle eleştirdiği Deniz Çakır hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler