Digiturkten Dizimage dev operasyon!

Digiturk'ten Dizimag'e dev operasyon!

Yapımcılar evi bastı, o site tamamen kapatıldı...

Dizimag sitesi artık ebedi olarak bitti. Warner Bros'un avukatları Dizimag'in sahibinin evini basıp tüm cihazlara el koydular. Darphane gibi para basan dizi izleme sitesinin fişi çekilirken sahibine hapis yolu göründü.
 
Türkiye'nin en büyük online dizi izleme sitelerinden olan Dizimag, geçtiğimiz günlerde yayın hayatına son verilerek mahkeme kararıyla erişime kapatılmıştı.
 
Dizimag.com'un mahkeme kararı ile kapatılmasından sonra Dizimag1 ve Dizimag2 şeklinde 2 farklı alanadları (domain) altında yayına devam eden ve Dizimag 9‘a kadar domain isimleri hazırlayan site artık tamamen bitmiş durumda.
 
WARNER BROSS'UN AVUKATLARI EVDEN ALDI
Şarkıcı Umut Akyürek’in kardeşi Ogün Genco Akyürek’e ait olan site mahkeme kararına rağmen farklı domainlerle yayına devam edince dünyaca ünlü yapım şirketi Warner Bross'un avukatları kapıya dayandı.
 
Avukatlar, Akyürek'in evini telif hakları ile ilgilenen savcılığın aldığı arama kararı ile arayıp suç aletlerine el koydurdu. Warner şirketinin avukatları site yayını yapan cihazlara da el koydurunca sitenin yayını bitti.
 
Telifsiz olarak dizileri yayınlayan Ogün GencoAkyürek’in mahkeme kararına ısrarla aykırı hareket ettiği için alacağı cezanın ertelenmeyeceği ve paraya çevrilmeyeceği söyleniyor.
 
DİGİTURK DE OPERASYONUN İÇİNDE
Sabahın erken saatlerinde Teknolojioku.com'a özel olarak Digiturk üst yetkililerinden yeni bir açıklama daha geldi.
 
Açıklamaya göre geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kapatılmanın ardında Türkiye bazlı olarak Digiturk rol oynuyordu. Warner Bros cephesinden gelen avukatların da Digiturk ile beraber bu operasyonda yer aldığı açıklamaya göre, elde edilen binlerce haksız kazanç, ihlal edilen binlerce telif hakkı sitenin kurucusu sanatçı Umut Akyürek'in kardeşi Ogün Genco Akyürek'in hapis cezası istemiyle tutuklanmasına sebep oldu.
 
Yakın zaman içinde gerçekleşen tutuklamada film stüdyolarının yetkisini alan Digiturk avukatları ve Warners Bros cephesinden gelen isimler, Ogün Akyürek'in suç teşkil eden özel bilgisayar ve site bileşenlerine delil olarak el koydu ve sitenin yayın hayatına şuan için son verdi. Tekrar açılması söz konusu olmayacağı anlaşılan site için Genco Akyürek büyük bir soruşturmanın için çekildi. 
 
DARPHANE GİBİ PARA BASIYORDU
İnternet sitelerinin kullanım oranlarını takip eden Alexa ratinglerine göre dünya klasmanında 1904.cü sırada yer alan Dizimag’ın takribi değeri 8.500.000 lira olarak belirtilmişti.
 
Günde 536.000 kişinin tıkladığı sitenin günlük gelirinin 7000 dolar civarında olduğu tahmin ediliyordu.
 
Mahkeme kararıyla bitirilen Dizimag artık olmayacak, bu siteden ücretsiz dizi izleyenlerin bu eksikliklerini paralı servis veren yer ve platformlardan sağlaması gerekiyor. 
 
'Dizimag benzeri site çalıştıranlara duyrulur: Polis yolda çok yakında kapınız çalınabilir.' (Kaynak: Teknolojioku.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler