Djiku - Icardi pozisyonu ortalığı karıştırdı, Okan Buruk'a yayıncı kuruluştan cevap geldi!

Djiku - Icardi pozisyonu ortalığı karıştırdı, Okan Buruk'a yayıncı kuruluştan cevap geldi!

Fenerbahçe - Galatasaray derbisi geride kaldı. Topun oyunda kalma süresinin çok düşük olduğu, bol faullü, az pozisyonlu derbinin ardından Fenerbahçe cephesinin sarı kırmızılı oyuncuların çift sarı karttan atılması gerektiği yönünde tepkileri oldu.

FENERBAHÇE ile Galatasaray arasındaki sessiz derbiye Djiku ile Icardi arasında yaşanan ve sarı kırmızılıların penaltı beklediği pozisyon damga vurdu.

Galatasaray cephesi, "26 kamerayla yayınlanan bir maç var. 26 kameranın olduğu yerde, topun ve ceza sahasının olduğu yerde pozisyonu bir türlü gösteremedi arkadaşlar. Canlı gözlerle çok net şekilde penaltı ve kırmızı kart olduğunu gördük." sözleriyle yayıncı kuruluşa yüklendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk da Fenerbahçe derbisinin ardından Alexander Djiku ile Mauro Icardi arasındaki pozisyonun gösterilmediğini söyleyerek yayıncı kuruluşa tepki gösterdi. Bunun üzerine Güntekin Onay'dan açıklama geldi.

"MAÇIN YÖNETMENİ TÜRK DEĞİL, 26 KAMERA GÖRÜNTÜSÜ DE RİVA'YA GÖNDERİLİYOR"

Onay, Buruk'a verdiği cevapta, "Maç 26 kamerayla çekiliyor. En net pozisyon belki o anda ekrana yansıtılmamış olabilir. Maçın yönetmeni de Türk değil. En temiz ve en açık görüntü ekrana getirmek en doğrusudur. Açı meselesi bu. 26 kamera var ve hepsi Riva'ya gönderiliyor. Maç başladığı için en net görüntü ekrana getirilmemiş olabilir. Daha sonra en temiz görüntü ekrana getirilebilirdi. Bunu da yaptığında 'Gözümüze mi sokuyorlar' deniliyor. Verilmediğinde 'Neyi saklıyorsunuz?' deniliyor. Biraz art niyet de var. 26 kameralı maç çekimi, uluslararası standartlarda, Dünya Kupası maçında nasılsa öyle yapılıyor." ifadelerini kullandı.

İşte pozisyonun sosyal medyaya düşen yeni görüntüsü...

POZİSYONA FIRAT AYDINUS NE DİYOR?

Eski hakemlerden Fırat Aydınus, pozisyona dair, "22. dakikada ceza sahası içindeki pozisyonda yayıncı kuruluşun görüntülerine göre verilen açılardan izlediğimizde Djiku’nun İcardi’ye yaptığı bir eylem gözüküyor. Fakat net olarak açılar aydınlatmıyor bizi. Bu açılara göre Icardi‘nin Djiku’yu önce bir çekmesi ve akabinde Djiku’nun İcardi’nin yüz-kafa kısmına kolunu savurarak vurduğu gözüküyor. Eğer İcardi çekiyorsa F. Bahçe lehine faul ve şiddetli hareket için Djiku’ya kırmızı kart verilmeli. Eğer İcardi çekmiyorsa penaltı ve Djiku’ya kırmızı olmalı." açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler