Dolar'a kim dur diyecek?!

Dolar'a kim dur diyecek?!

Piyasalarda dolar yeni haftada da rekor kırdı.

Dolar 2.37 TL'yi aşarak rekoru yeniledi. Gösterge tahvil faizi Ocak 2012'den bu yana ilk kez yüzde 11'i geçti. Uzmanlar Amerikan Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü faiz kararına kadar doların güçlenebileceği uyarısında bulundu.

Gelişen piyasalar para birimlerinin dolar karşısında düşüşünü sürdürürken dolar TL karşısında rekor tazelemeyi sürdürüyor.

Güne 2.3330 TL'den başlayan dolar dakikalar içinde önce 2.34, 2.35 TL'yi ardından da 2,36 TL'yi geçerek rekor kırdı. Dolar 2,3880 TL'ye kadar yükselerek yeni zirvesine ulaştı.

Dolarla birlikte Euro da yükselerek TL karşısında 3,2478 TL'ye kadar yükselerek tarihi zirvesini gördü.

Döviz sepeti 2.80 TL ile rekor kırdı.

Uzmanlar Amerikan Merkez Bankası'nın Çarşamba günkü faiz kararına kadar doların güçlenebileceği uyarısında bulundu.

Güne hafif satışlarla da yüzde 0,33 kayıpla 64 bin 232 puandan başlarken dolarda rekorların gelmesiyle birlikte düşüş hızlandı. Borsa şu dakikalarda yüzde 1,33 günlük kayıpla 63 bin 569 puandan seyrediyor.

Tahvil piyasası da hareketli dakikalar yaşıyor. Gösterge tahvilin faizi Ocak 2012'den bu yana ilk kez yüzde 11'in üstüne çıktı.

MERKEZ BANKASI BORÇ VERME FAİZİ YÜZDE 9
Bugün piyasalar Merkez Bankası’nın ek parasal sıkılaştırma kararının etkisine de bakacak. Merkez Bankası son Para Politikası Kurulu'nda (PPK) ek parasal sıkılaştırma günlerinde yüzde 9 borç verme faizi uygulayacağını belirtmişti. Bu uygulama ile doların aşağı yönde baskılanması bekleniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler