Dünya medya devi ATVyi satın aldı!

Dünya medya devi ATV'yi satın aldı!

Yıllardır "ha satıldı, ha satılacak" denilen, ardı arkası bir türlü kesilmeyen satış dedikodularının ardından nihayet satış tamamlandı.

Daha önce de birçok kez Turkuvaz Medya Grubu ile satın alma görüşmeleri yaptığı iddia edilen Avustralyalı medya imparatoru Rupert Murdoch sonunda mutlu sona ulaştı ve ATV televizyonunu Çalık Grubu'ndan satın aldı.

News Corporation'la uzun zamandır yapılan pazarlıklarda sona gelindiği ve ATV'nin satışına yönelik bir protolün imzalandığı, fakat şimdilik bu anlaşmanın ilan edilmesi için acele edilmediği gelen bilgiler arasında.
 
Satışla ilgili resmi açıklama için kritik tarih ise önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek olan televizyon lisans ihaleleri. Bu ihalelerin ardından ATV'nin Murdoch'a satışının tamamlandığı yönündeki resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.
 
Murdoch'a ait News Corporation'ın Türkiye'de Fox TV adıyla bir televizyon kanalı daha bulunuyor. Bu satın almanın ardından medya devinin ATV'yi piyasada nasıl konumlandıracağı ise en büyük merak konusu. Ayrıca satın almanın ardından medyada, özellikle ATV'deki yeni dönem nedeniyle ciddi bir editoryal hareketliliğin de yaşanmasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
Turkuvaz Medya çatısı altında faaliyet gösteren ATV televizyonu ve Sabah gazetesi geçen yıl da satışa çıkarılmış fakat Abraaj Capital, Time Warner ve News Corporation'la yürütülen pazarlık sürecinin sonunda bu varlıklar satılamamıştı. Bu gelişmenin ardından Ahmet Çalık'ın varlıkalrın ayrı ayrı satışı için bir çalışma yapılması talimatı verdiği, işte bu noktada devreye gazete almak istemeyen Murdoch'ın girdiği iddia ediliyor. Murdoch'la yürütülen pazarlıkların ise bu hafta sonuca ulaştığı ve News Corporation ile Turkuvaz Medya'nın ATV'nin satışı konusunda el sıkıştığı öğrenildi.
 
ÇALIK GRUBU'NDAN ATV İLE İLGİLİ AÇIKLAMA
"İnternet sitenizde iddia edildiğinin aksine, Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde bulunan ATV’nin Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Corporation yahut herhangi başka bir medya grubu tarafından satın alındığı yönündeki haberler asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler