Dünya Şampiyonası galiba Bayramörenden uçuyor!

Dünya Şampiyonası galiba Bayramören'den uçuyor!

23-30 Temmuz 2011 tarihlerinde Bayramören'de yapılacağı açıklanan yamaç paraşütü organizasyonu yer mi değiştiriyor!

Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen'in "Organizasyonun içerisinde Belediye olarak ben olmazsam Dünya Kupasını yaptırtmam" açıklamasının yankıları sürüyor.

Yarışma tarihine çok kısa bir süre kalmasına karşın, Belediye Başkanı Özen'in bu beklenmedik çıkışı başta Bayramörenliler olmak üzere, Çankırı'nın tanıtımında büyük katkısı olan organizasyona umut bağlamış birçok kişiyi üzdü.

Başkan Özen'in çıkışına kendisi de Bayramörenli olan ÇANHAVK Başkanı Tahsin Tekin'den bir açıklama geldi. Yamaç paraşüt sporunda ülkemizin önde gelen isimlerinden biri olan Tahsin Tekin'in son gelişme ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama şöyle:

ORGANİZASYON ÇANHAVK'IN SORUMLULUĞUNDADIR

"Uzun uğraşlar sonucu 2011 yılında dünya kupası ana yarışmasının ülkemizde yapılmasını temin ettik. Bu seçim sadece yer seçimi değildir. Bununla birlikte bu yarışmayı baştan sona kim yürütecek, bunun kararı da Dünya Kupasınca alınmıştır.

2011 Dünya Kupası Türkiye yarışmasının organizayonu ÇANHAVK'a verilmiştir. Organizasyon Komitesi diye bir kuruluş yoktur. Neyin nasıl yapılacağına ÇANHAVK karar verir.

Ahmet Özen beyin Valilik ve Kaymakamlıkla ilgili açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Valilikte yapılan toplantıda bir sokak kabadayısı edası ile ayağa kalkarak sayın milletvekiline karşı sergilediği tavır ve sarf ettiği sözlerle bu davranış karşısında sayın valinin sus-pus oturması, buna karşılık sayın Suat Kınıklıoğlu'nun vakur bir devlet adamı tavrı sergilemesidir.

Kendisine söylenen "Bu organizasyonun ÇANHAVK tarafından yapılacağı", isteklerini organizasyon başkanı Tahsin Tekin'e iletmesidir.

Kaymakamlıkta yaptığımız son toplantıda Ahmet Özen bey bulunmadı. Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden Bayramören Kaymakamlığına yarışma için bir ödenek çıkartabilirsek, bunun öncelikle yarışma ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini görüştük.

DEVLETİN MADDİ DESTEĞİ OLMASA DA
BU ORGANİZASYON ÇANHAVK TARAFINDAN YAPILACAKTIR

Belediyenin de neler yapmak istiyorsa, bir liste hazırlamasını, bunu da kaymakamlığa vermesini ve önerilerin ÇANHAVK tarafından değerlendirileceğini, kaynak durumuna göre öncelikleri de gözönüne alarak bazılarını yapılabileceğini görüştük.

Valilik - Kaymakamlık ve Belediye bu yarışmada bize destek olacak makamlardır. Yarışma organizasyonunun bütününden ÇANHAVK sorumludur. Biz ayrıca hiçbir maddi devlet desteği temin etmesek de bu yarışmayı kendi imkanlarımızla yapacağımızı defaeten deklare ettik.
Ahmet Özen Beye de yapacak çok iş var idi. Listesini hazırlasın getirsin dedik.

Ancak son iki yılda yaptığı usulsüzlükleri artık yapamayacağını, yaptırmayacağımı ben kendisine herkesin içinde ifade ettim. Yapılan son açıklama ile durum çok farklı bir boyuta taşındı.

Ahmet Özen yaptığı açıklamada 'Seçilmiş Belediye başkanıyım' diyor. Doğaldır ki hal ve hareketlerinin de ona göre olması lazım. Ülkesine ve seçildiği ilçeye tarafımdan getirilen bir dünya şampiyonasını yaptırmam demek ancak aklı selimini yitirmiş bir kimsenin davranışı olabilir.

ÇANHAVK ORGANİZASYONU DİLEDİĞİ YERDE YAPAR

Bilindiği gibi bu organizasyon Türkiye'ye malolmuş bir yarışmadır. Bayramören'de ve de hatta Çankırı'da yapılması zorunluluğu yoktur.

Ahmet Özen beyin yaptığı açıklamalar ve sergilediği fütursuz ve sorumsuz tavır başta mensubu bulunduğu siyasi partisi olmak üzere Bayramören'e, Çankırı'ya ve ülkemize çok zarar veriyor.

Biz bu yarışmayı her halükarda istediğimiz yerde yaparız ve kervan yürür."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler