Dünyanın ilk çift ekranlı laptopu

Dünyanın ilk çift ekranlı 'laptop'u

Teknoloji sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Toshiba, dünyanın ilk çift ekranlı notebook'unu duyurdu.

Libretto W100 ismini taşıyan ve üzerinde iki adet 7 inç'lik ekran bulunan cihaz, kendine has kullanıcı arabirimi ile dikkat çekiyor. Bir kitap gibi dikey olarak da kullanılabilen W100'ün iki ekranını kullanarak bir yandan film izlerken, diğer ekranı kullanarak da kullanıcılar diğer işlerini halledebiliyor.

Alt ekranı dokunmatik klavye olarak kullanılabilen W100 ile kullanıcılar kablosuz bağlantıyı kullanarak internette sörf ederken, e-mail'lerini kontrol edebilir veya cihazı multimedya aracı olarak kullanarak MP3 dinleyebilir veya film izleyebilir. Bunun dışında bir ekranda bulunan dosyaları diğer ekrana taşımak için sürükle/bırak yöntemini kullanmak yeterli.

YENİ NESİL NOTEBOOK'LARIYLA GELİYOR
Dün gerçekleştirilen basın toplantısında W100 model cihazının yanında diğer notebook serisini de tanıtan Toshiba, laptop'larıyla beraber yeni nesil teknolojileriyle de dikkat çekiyor.

NVIDIA OPTIMUS İLE PERFORMANS KULLANICININ KONTROLÜNDE
NVIDIA Optimus özelliğine ilk kez cihazlarında yer veren Toshiba, kullanıcıların grafik performansını kendi başına belirleyebilmesini sağlarken, bu sayede batarya ömründe de kayda değer bir artış yaşanabiliyor.

HARMAN/KORDON SİSTEMİ
Toshiba'nın dikkat çeken bir diğer teknolojisi ise Harman/Kordon ismini taşıyor ve bu özellik ile laptop uyku modunda olsa dahi, örneğin MP3 cihazı laptop'a bağlandığında bu cihazda çalan şarkıların ses çıkışı bu laptop'tan alınabiliyor. Böylece notebook kapalıyken de kullanıcı müzik dinleyebiliyor. (kaynak: hurriyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler