Ebelik mesleği yeteri derecede anlaşılmamakta

"Ebelik mesleği yeteri derecede anlaşılmamakta"

MHP Kadın Kolları Başkanı Atakan, Ebeler Haftası ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

21-28 Nisan Ebeler Haftası nedeniyle MHP Çankırı İl Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Asuman Atakan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Atakan'ın açıklaması şöyle:

"Ana-Çocuk Sağlığı hizmetleriyle birlikte, doğum öncesi, doğum ve doğum
sonrası dönemde anneye ve bebeklere bakım hizmetleri veren ebeler, sağlık alanında yurdumuzun her köşesinde oldukça önemli ve kutsal bir görev ifa etmelerine rağmen, mesleki anlamda önemi yeterince anlaşılamayan bir kitleyi temsil etmektedirler.

Yeterli istihdamın sağlanmadığı ebelik, bebek ölümleri oranını asgariye indirebilecek en önemli sağlık kurumu olarak, sağlık alanındaki ciddi uzmanlıklardan biridir. Buna rağmen ülkemizde hala anadan kıza geçen bir görgü ve tecrübe mesleği gibi algılanmakta ve önemi yeterince anlaşılmamaktadır.

Yeterli  personel görevlendirilmesi durumunda, anne ve bebek ölüm oranlarında da büyük bir azalma gerçekleşecektir. Anne ve bebek ölüm oranının yüksek olması, istihdam edilen ebe sayısının azlığından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle özellikle kırsal alanda ebe istihdamlarının artırılması ve bu anlamda ebelerimizin maaş ve özlük haklarının da iyileştirilmesi sağlanmalıdır.

Bu vesileyle tüm ebelerimizin “Ebeler Haftası”nı kutluyor, fedakar çalışmalarından dolayı hepsine şükranlarımızı arz ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler