Ekranda Çankırı yerine İrfan Show vardı

Ekranda Çankırı yerine 'İrfan Show' vardı

TRT Anadolu ekranlarında dün gece yayımlanan "Yerinde Konuşuyoruz" programı Belediye Başkanı Dinç'in şovuna dönüştü.

Günler öncesinden duyurulan ve Çankırılıların merakla beklediği TV programı dün gece tarihi Çamaşırhane'den yapılan yayınla TRT Anadolu ekranlarından canlı olarak dünyaya ulaştı.

TRT Anadolu'da
yayımlanan programdan
görüntüler için - TIKLA

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal, Ahi Yaran Derneği Başkanı Ahmet Absarılıoğlu ile Safirtuz'un yönetim kurulu başkanı Ahmet Yıldız'ın konuk olduğu gecede, ÇAYASAD Başkanı, Türk Anneler Derneği Çankırı Şube Başkanı ve Kent Konseyi Başkanı da ekranlarda kendisini gösterdi.

TİCARET SANAYİ ODASI BAŞKANI YOK AMA
OLMAYAN BORSANIN BAŞKANI EKRANDA

Çankırı'nın konuşulduğu programda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten yoktu. Ancak Çankırı'da olmayan borsanın başkanı Hüsnü Ünal ekranda kendisini göstermesini bilmişti!

Bununla birlikte Çankırı Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz ile Ziraat Odası Başkanı Nejat Gamzeli'nin de böylesi bir platformda bulunmayışı Çankırılı izleyicinin tepkisini çekti.

VALİ ÖZCAN VE İŞADAMI YILDIZ DIŞINDAKİLER ADETA
BAŞKAN DİNÇ'İN SAZ HEYETİ KONUMUNDA
EKRANDA BOY GÖSTERDİLER

TRT Anadolu'da yayınlanan ve yaklaşık iki saat süren program süresince Vali Vahdettin Özcan birkaç cümle ile Çankırı'yı özetlerken, konuşmacıların tamamı sözlerini Belediye Başkanı İrfan Dinç'e methiyeler düzmekle şekillendirdiler.

Program sunucusu Şakir Gürel'in de Belediye Başkanı Dinç'e "çanak sorular" sorması nedeniyle Başkan Dinç, eline geçen fırsatı kendi lehine çevirmede hiç de acemice davranmadı ve programın özellikle final bölümünü adeta "İrfan Show"a dönüştürdü.

Başkan Dinç programda "18 ayda 18 proje" başlığı altında önümüzdeki dönemde Çankırı'da yapılacak olan hizmetleri sıraladı.

PROGRAMLA BİRLİKTE HABER MERKEZİMİZİN
TELEFONLARI KİLİTLENDİ

TRT Anadolu'da programın saat 21.30'da başlaması ile birlikte haber merkezimizi arayan Çankırılılar "Yayınlanan programdaki konuşmacılar kim? Çankırı halkını bu insanlar mı temsil ediyor da programda kendileri yer almışlar? Esnafın, işadamının temsilcilerii ekranda yok. Köylümüzün, tarımla uğraşanımızın temsilcisini ekranda göremiyoruz. Milletvekilimiz yok! Biz ekran başında İrfan Dinç ile Hüsnü Ünal'ı mı seyredeceğiz?" şeklinde cümleler kurarak yayındaki programı protesto ettiklerini ve izlemediklerini belirttiler.

PROGRAMDAN ARDA KALANLAR

Vali Vahdettin Özcan, programda yaptığı açıklamada 5'inci Organize Sanayi Bölgesinin Ankara'ya yakın bir mahalde hayata geçirileceği müjdesini verirken, Kurşunlu ilçesinde dünyanın en büyük seramik ve granit fabrikasının bulunduğunu ekranlardan dile getirdi.

Özcan "Şabanözü ilçesindeki organize sanayi bölgesi içerisinde Türkiye'nin en büyük elektrikli ev aletleri üreten fabrikası mevcut. Yapacağı yeni yatırımlarla çalıştırdığı işçi sayısını kısa sürede 1500'ün üzerine çıkaracak" dedi. Özcan sözlerini İstanbul'da 9-11 Şubat tarihlerinde TÜYAP'ta yapılacak fuara Çankırı'nın katılacağını, Eylül ayında Feshane'de 'Çankırı Tanıtım Günleri' düzenleneceğini ve Nisan ayında Ankara'da yapılacak olan sempozyumun bilgilerini vererek tamamladı.

Program Belediye Yaran Ekibinin halkoyunları gösterisi ile birlikte Çankırı'da yapılan ebru, kaya tuzu ürünleri, kadınların el işlemeleri, hat sanatı, takım yemeği, çekme helva tanıtılırken şair Rıdvan Yamuç'un program sunucusuna armağanı olan şiir ve son olarak belediye mehteran takımının gösterisi ile yayın sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
30 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler