Ekşisözlük, BTK kararıyla erişime kapatıldı

Ekşisözlük, BTK kararıyla erişime kapatıldı

Ekşi Sözlük, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, siteye erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördüklerini belirterek yetkililerden bilgi almaya çalıştıklarını duyurdu.

İNTERNETTE her gün binlerce insanın aktif olarak kullandığı ve ziyaret ettiği Ekşi Sözlük (eksisozluk.com)’e Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişim engellendi.

Kullanıcılar siteye giremezken BTK’nın sorgu sayfasında ise "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri yer aldı.

Ekşi Sözlük'ün resmi Twitter hesabından konuya ilişkin ilk açıklama geldi. Açıklamada, "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız." denildi.

İşte o paylaşım:

İNCE: BU KADAR KORKAK OLMAYIN

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, karara tepki gösterdi. İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Ekşi Sözlük’e erişim engeli getirildiğini gördüm. Yahu bırakın çocuklar öfkelerini de, sevinçlerini de, umutlarını da, eleştirilerini de özgürce yazsınlar. Ne istiyorsunuz bu gençlerden. Benimle ilgili de eleştiriler yazıyorlar, okuyorum, yararlanıyorum. Bu kadar korkak olmayın" dedi.

CHP’Lİ KAYA: İKTİDAR İNSANLIK SUÇU İŞLEDİ

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da karara tepkisini "Ekşi Sözlük de engellendi! Depremde insanlar enkaz altındayken, Twitter’a bant daraltması getirilmişti. Telefonlar çekmemiş, internet yavaşlatılmıştı. Hala da keyfi kısıtlamalar devam ediyor... İmdat çığlıkları duyulmadı, insanlar ölüme terk edildi. İktidar insanlık suçu işledi" sözleriyle dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler