Elektrik faturasında yüzde 15 indirim!

Elektrik faturasında yüzde 15 indirim!

Bu haber 70 milyonu ilgilendiriyor

Serbest tüketici limitini 5 kat aşağı çeken Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) sanayi kuruluşları ve ticarethanelere sağladığı ucuz elektrik uygulamasını meskenlere de açtı. EPDK 1 Şubat'ta 4628 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu'na dayalı olarak aldığı kararla serbest tüketici limitini yıllık 25.000 Kwh'ten 5.000 Kwh'e düşürdü. Uygulama ile elektrik faturası yaklaşık 150 TL'yi aşan tüketiciler, tedarikçisini değiştirmek suretiyle, elektriği daha ucuza satan perakende satış şirketlerinden yaklaşık yüzde 15 indirimle kullanabilecek.

2015 yılında serbest tüketici limitinin tamamen kaldırılacağını ifade eden ACTECON Rekabet ve Regülâsyon Danışmanlık firması ortağı ve Bilkent Üniversitesi Enerji Hukuku ve Politikası Öğretim Görevlisi Şahin Ardıyok, "12 yıldır sadece sanayi kuruluşları ve ticarethaneler elektriği indirimli kullanırken, uygulama 70 milyon tüketiciyi birinci derecede ilgilendirir hale geldi. Tüketiciler mevcut tedarikçisinden alacakları ‘borcu yok' belgesi ile fiyatını uygun bulduğu yeni bir tedarikçi belirleyip, hemen uygulamadan yararlanabilir ve elektriği ucuz alabilirler. Tüketici ile tedarikçi arasında örnek sözleşmelerin olmaması ise bir sorun olabilir. Bu noktada gerek haksız rekabeti gerekse tüketicilerin kafasının karışmasını önlemek için EPDK'nın tüketicileri ne olduğunu anlamadıkları sözleşmelerden koruyucu önlemler alması gerekebilir" dedi.
 
'AMAÇ REKABET'
Ardıyok, uygulamadan bugüne kadar 27 binden fazla sanayi kuruluşu ve ticarethanenin yararlandığına dikkat çekti. Ardıyok, "Amaç  üretimi ve perakende satışı rekabete açmak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler