Erdoğan Bayraktar: Yanlıştır, hatta bana göre suçtur

Erdoğan Bayraktar: Yanlıştır, hatta bana göre suçtur

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul Koşuyolu’nda 42 milyon TL’ye aldıkları 10 dönümlük arazinin tek bir bina ile kentsel dönüşüm kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

Projeden 114.4 milyon liralık pay alacak Bayraktar “Bu suçtur” derken, müteahhit İsmail Hakkı Altun “Kanuni hakkımızı kullandık. Anlamadım” dedi.

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ve ailesinin 42 milyon liraya iki yıl önce aldığı araziye inşa edilecek projenin riskli ilan edilen bir bina sayesinde kentsel dönüşüme sokulduğunun ortaya çıkması tartışmaya neden oldu. Projeden alacağı yüzde 55’lik payla ailesiyle birlikte 114.4 milyon lira gelir elde edecek olan Erdoğan Bayraktar, İstanbul Koşuyolu’ndaki 10 dönümlük arsasına tek bir binayla kentsel dönüşüme sokulmasına tepki gösterdi. 

Bayraktar Hürriyet’e yaptığı yazılı açıklamada arsayı hasılat paylaşım modeli ile devrettiklerini, kentsel dönüşüm uygulaması için Bayraktar İnşaat’ın müracatı olmadığını belirtirek şunları söyledi:

“Haberinizde bahsi geçen arsa 42 yıllık firma olan Bayraktar İnşaat’a ait olup 07.02.2014 tarihinde imzalanan sözleşme ile Ofton İnşaat A.Ş.’ye hasılat paylaşım modeli ile devredilmiştir. Haberin içeriğinde belirtilen kentsel dönüşümle ilgili veya vergi muafiyetleri ile ilgili, ne sözleşme sırasında ne de daha sonra Bayraktar İnşaat’ın bir müracaatı yoktur. Şu andaki kentsel dönüşüm uygulamasının Bayraktar İnşaat’a sağlayacağı bir muafiyet ve bir avantaj da yoktur. Kaldı ki bu arsa üzerinde riskli yapı tespiti ile kentsel dönüşüme sokulması yasanın ruhuna aykırıdır, yanlıştır ve hatta bana göre suçtur."

İSMAİL HAKKI ALTUN: KANUNİ HAKKIMIZI KULLANDIK
Bayraktar İnşaat’tan devraldıkları arsayı kentsel dönüşüme kendilerinin soktuklarını belirten Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun ise dün Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Kanuni hakkımızı kullandık. Kanundan gelen hak olarak görüyoruz biz bunu. İptal olur diye birşey görmüyoruz. Yani kanun açık, kanun belli. Erdoğan Bey “Bu suçtur” diye ne maksatla dedi, bilmiyorum. Anlamış değilim ben bunu. Kendisiyle görüşmedim” diye konuştu. (Hürriyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler