Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Erdoğan: Bedelini ödeyecekler

Başbakan Erdoğan indirilen bayrak için “Benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle ne ise onu benden duymuş olun” dedi.

İndirilen bayrak konusunda Başbakan Erdoğan şu açıklamayı yaptı: “Benim söyleyebileceğim herhalde en şiddetli cümle ne ise onu benden duymuş olun”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti: “Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı hemen teftişi başlatmış durumdadır. Tabi oradaki ilgili komutanla alakalı da bunlar teftişin içerisindedir. Bunun çocuk olması bizi ilgilendirmez. Bir çocuk bizim kutsalımız olan bir bayrağı alma maharetini gösteriyorsa bunun bir karşılığı muhakkak ki olacaktır. Bedeli neyse bunun bedelini de onu oraya gönderenler, kendisi de ödeyecektir. Çocuktur diye bizim bayrağımızı bu şekilde saldırmak suretiyle buna sessiz kalmamız mümkün değil. Direğe tırmanarak, direkten bayrağımızı indirme cüretinde bulunuyor ve orada görevli olan askerdi, komutandı bu teftişten sonra hepsi bunun bedelini ödeyecektir.”
 
ÇÖZÜM SÜRECİNİ PROVOKE ETMEYE YÖNELİK ADIMLARDIR
Yol kesenlerin bedelini ödeyeceğini söyleyen Başbakan Erdoğan, kimsenin ülkenin huzurunu bozmaya hakkının olmadığını belirtti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bölgedeki bu gelişmeler hususunda da özellikle halkıma bir çağrıda bulunuyorum. Bütün bu olaylar karşısında bilesiniz ki bu çözümsüzlük sürecini ortadan kaldırmaya yönelik atılan adımlardır. Bu süreci provoke etmeye yönelik adımlardır. Milletçe bu provokasyonlara karşı dik durmamız lazım. En azından Diyarbakır’da annelerin ortaya koyduğu tavrı tüm bölgenin koymasını hatırlatmak istiyorum. Tokat’taki vatandaşın ortaya koyduğu tavrı aynı şekilde herkesin ortaya koymasını söylüyorum. Kalkıp da yol kesmek bu eşkıya işidir, terör işidir. Yol kesenler de bundan böyle bedelini ödeyeceklerdir. Ülkemizin huzurunu kimseden bozmaya hakkı yoktur.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler