Erzurum'da 5 polis şefi serbest

Erzurum'da 5 polis şefi serbest

Sıcak gelişme...

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri emniyet müdürü, 4'ü emniyet amiri 5 polis şefi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle sevk edildikleri mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

'Yasadışı' dinleme iddiasıyla önceki gün mesaileri sırasında gözaltına alınan Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube eski Müdürü Hurşit Uçak ile yine istihbarat şube amirleri Arslan Kartal, Serkan Doğan, Yücel Bilgiç ve Soysal Aktürk, Cumhuriyet Savcısı Volkan Kavukçu tarafından ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle 1 Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

REDDİ HAKİM TALEBİ KABUL EDİLDİ

Sulh Ceza Hakimi Vildan Yeşilyurt Çelebi'nin sosyal medyada ve katıldığı tv programlarında cemaat ve sözde paralel yapı aleyhinde görüşler açıkladığını belirten gözaltındaki polislerin avukatları, Asliye Ceza Mahkemesi'ne reddi hakim talebinde bulundu.

Yaklaşık olarak 6 saatte reddi hakim talebini değerlendiren Kavukçu, dava dosyasını 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Levent Varol'a devretti. Saat 02.00 sıralarında mahkeme salonuna alınan polisler yaklaşık 3 saat süren duruşma sonrasında tahliye edildi.

Tahliyeler sonrasında serbest bırakılan istihbaratçı polis şefleri adaletin tecelli ettiğini söyledi. Sevinçli olduklarını belirten polisler, yargıya güvendiklerini belirtti. Serbest bırakılan Emniyet Müdürü Uçak, "Vatan sağolsun. Benim arkadaşlarımın hepsi arslandır. Ve aslanlar asla köpeklere biat etmezler" dedi.

Emniyet Amiri Serkan Doğan, "Tamamen boş ve delili olmayan içi boş dosya ile tutuklamaya sevk edildik. Sağolsun mahkeme de dosyanın boş olduğunu görüp bizi serbest bıraktı. Bizim alnımız ak herhangi bir suç işlemedik. Adalete güveniyoruz. Bu soruşturma kanunun yap dediğini yaptımığız için yapılan soruşturmadır. Bize isnat edilen hiçbir suçun maddi delili yoktur. Yargıya olan güvenimiz tamdır. Bu devletin milletin aleyhinde suç oluşturabilecek bir faaliyetin içinde olmadık. Bizlere destek veren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yücel Bilgiç ise vicdanen rahat olduklarını ve kanunsuz hiç birşey yapmadıklarını dile getirdi. Başkomiser Aslan Kartal, "Bu ülke hepimizin hep hizmet ettik yine edeceğiz, vatan sağolsun" diye konuştu.

Avukat Ercüment Şenol, "Terörle müzakare edenlerin, terörle mücadele edenlerin üzerlerine gitmesini memleketin sahibi aslisi olan milletimizin değerlendirmesini bekliyoruz. Hukuk okuyup da diplomasını alan hakimlerin içinde yeminine sadık kalanlar varmış, o kadar memnunum ki. Allah herkesi sevindirsin. Adalet er geç yerini buldu" dedi. Avukat Hakan Dişkeser ise, yargının doğal mecrasında karar verdiğini belirtti. Dişkeser, müvekkillerinin aleyhinde herhangi bir hukuki delil bulunmadığı için serbest bırakıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler