F-16′lardan Kandil'e ve IŞİD'e operasyon!

F-16′lardan Kandil'e ve IŞİD'e operasyon!

Türk savaş uçakları, 19 saat sonra 2. bir operasyon düzenleyerek PKK kamplarına ve Suriye sınırında bulunan IŞİD terör örgütüne bomba yağdırdı.

Türk Silahları Kuvvetleri önceki gün sabaha karşı IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatı operasyonuna dün gece yarısına doğru da devam etti. F-16′lar önce IŞİD, sonra da PKK hedeflerini bombaladı.

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki askeri üs bölgesinde konuşlu obüsler, terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyinde bulunan kamplarını vurdu.

FIRTINA OBÜSLERİ KAMPLARI VURDU
Alınan bilgiye göre, Suriye ve Irak’taki terör hedeflerine yönelik bombardıman sürerken, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve “cehennem topu” olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri ile terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kampları ateş altına alındı.

Bir saati aşkın süre devam eden ve ilçe merkezinden de sesi duyulan top atışlarında, belirlenen hedeflerin başarıyla etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

KUZEY IRAK’TA 5 HEDEF
Geçen gece düzenlenen hava operasyonunun yankıları sürerken dün gece ikinci hava harekâti düzenlendi. Önceki operasyonda olduğu gibi, Diyarbakır’daki Pars Filosu’nun görev aldığı operasyonda bu kez Irak’ın kuzeyindeki 5 ayrı noktada bulunan PKK kampları hedef alındı. Kuzey Irak’taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin kampları jetlerle vuruldu.

YİNE PARS FİLOSU GÖREV YAPTI
Diyarbakır’daki Pars Filosu’na ait 20  F-16, Kuzey Irak’taki PKK hedeflerini vurdu. Kürt internet siteleri ikinci dalgada hedefte Kuzey Irak’taki Kandil, Zap, Metina, Basyan ve Avaşin’deki PKK kampların olduğunu öne sürdüler. Jetlerin PKK’nın sığınaklarını ve eğitim tesislerini vuruduğu iddia edildi.

KANDİL  BOMBALANDI
Kuzey Irak’taki yerel kaynaklar, saat 00.30′dan itibaren 3 savaş uçağının Kandil Dağı çevresinde keşif uçuşu yaptığını bildirdi. Kaynaklar saat 01.15′ten itibaren de savaş uçaklarının Kandil’de bulunan PKK hedeflerini bombaladığını kaydetti.

PKK KAMPLARI 3 YIL SONRA BOMBALANDI
Türk Hava Kuvvetleri’ne ait F-16 uçakları 3 yıl aradan sonra Kuzey Irak’taki PKK kamplarını vurdu. En son 2012 yılının Kasım ayında Diyarbakır’dan havalanan Türk jetleri Irak’ın kuzeyindeki Zap, Gare ve Metina isimli PKK kamplarını bombalamıştı.

TERÖRİSTLERİN TOPLANMASI BEKLENDİ
Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nde konuşlu ve ‘Pars filo’ olarak bilinen, gece görüş ve vuruş kabiliyetine sahip (Lantırn) 181. Filo’ya bağlı 3 F-16 savaş uçağı, 4 adet lazer güdümlü bomba atarak IŞİD’e ait 2 karargâh ile bir toplanma yerini vurdu. Edinilen bilgiye göre bir askeri yetkili, harekâtın neden sabaha karşı düzenlendiğini şu sözlerle açıkladı, “Bölgeyle ilgili daha önceden edinilen istihbaratlar doğrultusunda IŞİD’in üst düzey yöneticilerinin geç saatlerde toplanacağını biliyorduk. Harekât saati belirlenirken bu istihbarat dikkate alındı. Hedefler daha önceden kendi teknik imkânlarımızla güdümlü bombalar için işaretlenmişti. Hedeflerin tamamı imha edildi. IŞİD’e ağır zayiat verildi” dedi.


Dünya basını Şehit Yalçın Operasyonu'nu böyle gördü
Dünya basını Şehit Yalçın Operasyonu’nu böyle gördü

LAZER GÜDÜMLÜ BOMBA KULLANILDI

Askeri kaynaklara göre, Türk uçakları bu operasyonu Suriye Hava Sahası’na girmeden yaptı. GBU-12 model 500 librelik lazer güdümlü bomba, yaklaşık 10 bin feet yükseklikten bırakıldı. Uçakların üzerindeki ‘Lantırn’ sisteminin hedefleme podu da aynı anda hedefi lazerle işaretledi. Lazer güdümlü bomba, lazer izini takip ederek ve üzerindeki kanatçıklarla seyir ayarlarını yaparak hedefi imha etti.

IŞİD’İ KOALİSYON GÜÇLERİ Mİ VURDU?
Dün gece yapılan operasyonlarda Türk jetlerinin Suriye’de IŞİD’i yine vurduğu iddia edildi. Ancak bazı kaynaklar, Türk jetlerinin sadece Kuzey Irak’ı vurduğunu Suriye’de IŞİD’in koalisyon güçleri tarafından vurulmuş olabileceğini iddia ettiler.

DİYARBAKIR’DA F-16′LARA ATEŞ AÇILDI
Diyarbakır’da, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’na bağlı 8′inci Ana Jet Üssünden kalkan savaş uçaklarına kimliği belirsiz kişiler tarafından havaalanında bulunan meydanda ateş açıldı. Uçaklara ateş açıldığı iddiası üzerine asker ve polisler zırhlı araçlarla ateş açılan alanda devriye görevi yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler