Fabrikada feci ölüm!

Fabrikada feci ölüm!

Düzce'deki fındık kırma fabrikasında

çalışanlar 20 yaşındaki Ayşegül Bardak'ın parçalanmış cesedini buldu

Olay dün saat 11.00 sıralarında, Akçakoca’nın Doğancılar Köyünde bulunan bir fındık kırma fabrikasında meydana geldi. Makinist yardımcısı olarak fabrikada çalışan Ayşegül Barbak, fındık makinesinin etrafını süpürürken eteğini makineye kaptırdı. Eteğinin kurtarmak için eğilen Ayşegül Barbak eşarbını da makineye kaptırdı. Makinenin içerisine giren iki bacağı ve kolu kopan, başı ezilen Ayşegül Barbak olay yerinde yaşamını yitirdi. Mesai arkadaşları makinenin bulunduğu ikinci kata çıktıklarında Ayşegül Barbak’ın parçalanmış cesedini görerek polise haber verdi.

Kızının ölüm haberini duyarak fabrikaya gelen anne Hazal Barbak, "Kadersiz Ayşem" diyerek ağlarken, yakınları tarafından teskin edildi. Ayşegül Barbak’ın ağabeyi Yılmaz Barbak ise sinir krizi geçirerek fabrikanın camlarını kırdı. "Bizim yüzümüzden parçalandı kardeşim" diyerek ağlayan Yılmaz Barbak, kardeşinin 3 yıl önce kendisini kaçıran kişi ile evlendiğini, evlendikten yaklaşık 3 ay sonra da baba ocağına dönerek fabrikada asgari ücretle çalışmaya başladığını söyledi.

Barbak’ın mesai arkadaşları ise, iş güvenliği için etek giyilmemesi ve eşarp yerine bone takılması gerektiğini belirtti. Fabrikada çalışan diğer kadın işçilerin de etek giyip, başörtüsü taktıkları görüldü. Fabrikanın sahibi Şefik Kaya evde bulunduğunu, olayı öğrenince fabrikaya geldiğini belirterek, 2 aydır fabrikada çalışan Ayşegül Barbak’ın da akrabası olduğunu, işçilerin fabrikada sezonluk çalıştığını söyledi.

Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından ceset Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (kaynak: mynet.com/dha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler