Farkın adresi Kurşunlu

"Fark"ın adresi Kurşunlu

"Kurşunlu geleceğini planlıyor" başlıklı toplantı ile, Kurşunlu ilçesi, Çankırı ilçeleri içerisindeki "liderlik" özelliğini bir kez daha ortaya koydu.

Kurşunlu Esnaf Kefalet Kooperatifi'nin organizasyonu, Kurşunlu Kaymakamlığı ve Kurşunlu Belediye Başkanlığının katkıları ile 22 Ocak 2011 Cumartesi günü Çavundur Termal Otelde gerçekleştirilen "Kurşunlu geleceğini planlıyor" başlıklı toplantı yüksek oranda bir katılım ile gerçekleşti.

TOPLANTI İLE İLGİLİ OLARAK İLK KARELER

Termal Otel'de gerçekleşen toplantının sabahki oturumuna başta ev sahibi Kurşunlu Kaymakamı Ünal Coşkun, Belediye Başkanı İbrahim Doğu olmak üzere, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, İstanbul Çankırılı Dernekler Federasyonu Başkanı Ömer Lütfi Özenç, işadamı Selahattin Düzbasan, Çankırı Esnaf Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Çankırı Ticaret Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fehmi Bölükbaşı ile çok sayıda bürokrat ve Kurşunlu'nun yetiştirmiş olduğu İstanbul, Ankara ve yurdun çeşitli illerinden isimler katıldı.

Toplantıyı takip eden Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki ile yazı ailemizin önemli ismi İbrahim Zencirci, Termal Otelde gerçekleşen toplantı sonrası görüştüğü Kurşunlu Kaymakamı Ünal Coşkun ve Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu'dan ilk değerlendirmeleri aldı.

KAYMAKAM COŞKUN: BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE FİKİRLER ÇIKTI
"Kurşunlu Geleceğini Planlıyor" toplantısının bitiminde, günün değerlendirmesini ilk ağızlardan alma amacıyla biraraya geldiğimiz Kaymakam Ünal Coşkun  "Gerçekleştirdiğimiz toplantının birinci etabı başarıyla yerine gelmiştir. Toplantı öncesi ortaya koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmemizde katkısı olan her bir insanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi. Kaymakam Coşkun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kurşunlu ilçemizde gerçekleşen yatırımların doğuracağı  sosyal ve ekonomik gelişim sürecinin önceden planlanarak gerekli hazırlıkların yapılması doğrultusunda Kurşunlu Belediye Başkanımız ile birlikte böylesi bir organizasyonun bugün için hedeflediğimiz yere gelmiş olması sevindirici.

Bu süreç içerisinde ilçemiz esnafı ile halkımızın ve gurbette yaşayan insanımızla birlikte sunumu yapılan öneri ve teklifler de bizler için hayli umut verici oldu. Beklentilerimizle birlikte bizlerin de gündeme getirmediği konuların değerli sunu sahipleri tarafından gündeme getirilmesi bizlerin de yeni değerlendirmeler yapmamızı gerektirecek. Bundan sonraki gündemimiz oluşturduğumuz komisyonların çalışmalarını somutlaştırmak. "

Kaymakam Coşkun, organizasyonla ilgili olarak Başta Çankırı Valisi Şemsettin Uzun olmak üzere katılımcılara ve etkinliği takip eden gazeteci ve yazarlara da ayrıca teşekkür etti.

BAŞKAN DOĞU: İŞSİZLİĞİN BELİNİ KIRACAĞIZ
Toplantı sonrası Vedat Beki ve İbrahim Zencirci'nin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı İbrahim Doğu "İlçemizin yıllardır yaşadığı makus talihi hızla olumlu yönde değişerek farklı bir geleceğe doğru hızla ilerlemekte. Bizlerin de bugünle birlikte geleceği tanzim etme yönünde çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu toplantı bunun gereği olarak ortaya çıktı ve kanaatimde halyi de başarılı oldu" dedi. Başkan Doğu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölgemizde gerçekleşen başta SS. Yıldızlar Holding ve Ve-Ca yatırımları önümüzdeki 5 yıllık süreçte yaklaşık 3 bin kişiye yeni iş imkanı sağlayacak. Bu yatırımların faaliyete geçmesi ile birlikte oluşacak yeni hizmet sektörlerini de hesapladığımızda önümüzdeki 5 yıl içerisinde ilçemizin nüfusunun 20 binler düzeyinde olması işten değil. Bu yatırımlar bölgemizde yaşanan işsizliğin belini kıracaktır. Bizim bu gelişimi çok daha sancısız bir şekilde hayata geçirme yönünde sadece yerel yönetim olarak değil, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte geleceğimizin masaya yatırılmasından hayli mutlu oldum."

İBRAHİM ZENCİRCİ; BEN DEMİŞTİM
Toplantı ile ilgili olarak ilk değerlendirmesini yapan Sözcü18 yazı ailesinin önemli ismi İbrahim Zencirci "Ben dediydim demeyi pek sevmem ama 25 Kasım 2010 tarihinde yine bu sayfalarda yazmıştım, “Kurşunlu Yıllardır kıskandırıyor” diye. Yani, iki ay önce ben demiştim." dedi. Zencirci sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaymakam Ünal Coşkun ve Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu’nun öncülüğünde yapılan, on saatin üzerinde, başlangıcından, bitimine kadar ilgilinin hiç azalmadığını gördüğüm,  “Kurşunlu Geleceğini Planlıyor”  çalıştayında, ana başlıklarla yapılan sunuların gerek içerik, gerekse Kurşunlu’nun geleceği için büyük ivme kazandırdığını gördüm.

Kurşunlu insanının canlı, etkin, hareketli ve her konuda önder olduğunu bilirdim. Kaymakam Ünal Coşkun ile yaptığımız kısa sohbette ise, gördüm ki, Kurşunlu kaymakamı ile bu dinamik yapısını taçlandırmış.

İleriki günlerde Kurşunlu, Çankırı merkeze ve ilçelere ilk örnek olacak, bunu yaşayarak hep beraber göreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler