Fenerbahçe 4-1 Pendikspor

Fenerbahçe 4-1 Pendikspor

Fenerbahçe, Pendikspor karşısında uzun süre geride götürdüğü maçı son anlarda bulduğu gollerle kazandı. Maçı 9 kişi tamamlayan Pendikspor karşısında zorlanan sarı lacivertliler, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını korudu.

TRENDYOL Süper Lig 29. haftasında Pendikspor'u ağırlayan Fenerbahçe, geriye düştüğü maçı son dakikalarda bulduğu gollerle 4-1 kazandı ve zirve takibini sürdürdü.

İlk yarıda rakip kaleye isabetli şut çekemeyen Fenerbahçe, 30. dakikada Halil Akbunar'ın kafa golüyle soyunma odasına 1-0 geride girdi. İkinci yarıda daha istekli bir oyun sergileyen sarı lacivertliler, Mert Hakan Yandaş'ın 59'da attığı golle skoru 1-1'e getirdi.

Pendikspor'un savunma oyuncusu Welinton, 71. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Kalan dakikalarda üstünlük golü için bastıran Fenerbahçe, Michy Batshuayi'nin 87. dakikadaki penaltı golüyle 2-1 öne geçti. Bu golden sonra kontrolü eline geçiren Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun 90+4'te ve İrfan Can Kahveci'nin 90+9'daki golleriyle 4-1 galip geldi.

Öte yandan, Pendikspor'da Arnold Lusamba da, 90+1'de ikinci sarıdan kırmızı kartla atıldı ve Pendikspor maçı 9 kişi tamamladı.

Fenerbahçe, kümede kalma mücadelesi veren rakibi karşısında zorlansa da, galip gelerek puanını 76'ya yükseltti ve 78 puanlı lider Galatasaray'ı takibe devam etti. Küme düşme hattındaki Pendikspor ise, ligde üst üste beşinci maçını da kaybetti ve 26 puanda kaldı.

Fenerbahçe hafta içi Konferans Ligi'nde Union Saint Gilloise'yı ağırladıktan sonra deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşacak. Pendikspor ise, sahasında İstanbulspor'u ağırlayacak.

Trendyol Süper Lig'de günün sonuçları:
Kayserispor 1-1 Hatayspor
İstanbulspor 1-2 Kasımpaşa
Samsunspor 2-1 MKE Ankaragücü

TFF 1. Lig'de günün sonuçları:
Keçiörengücü 0-2 Erzurumspor FK
Altay 0-4 Gençlerbirliği
Şanlıurfaspor 0-1 Göztepe
Kocaelispor 1-2 Tuzlaspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler