Fenerbahçe seriye devam etti

Fenerbahçe seriye devam etti

F.Bahçe maç fazlasıyla Trabzon’a kaptırdığı liderliği Konyaspor’u geçerek geri aldı ve derbi öncesi serisini sürdürdü.

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe sahasında Konyaspor'u 2-0 mağlup etti.

Maç boyunca rakibine oranla üstün bir oyun sergileyen Sarı-Lacivertliler, 16. dakikada Emre Belözoğlu'nun yarattığı pozisyonda Mamadou Niang'ın attığı golle 1-0 öne geçti.

STOCH ÇOK KAÇIRDI
Golden sonra da ataklarını sürdüren Fenerbahçe, Slovak yıldızı Miroslav Stoch ile her iki yarıda da bulduğu önemli pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın son yarım saatlik diliminde F.Bahçe rakibine çok iyi kapandı ve top çevirerek süreyi deyim yerindeyse eritti.

SEMİH GİRER GİRMEZ GOLÜ ATTI
74. dakikada oyuna golün sahibi Niang'ın yerine giren 'nöbetçi golcü' Semih Şentürk, 3 dakika sonra topu ağlarla buluşturdu ve takımını rahatlatan golü kaydetti: 2-0.

Sarı-Lacivertliler bu galibiyetle puanını 57'ye yükseltti ve averajla yeniden liderliğe yükseldi, Konyaspor ise 16 puanda kaldı.

REKOR GELDİ
Fenerbahçe Konya’yı da yenerek Süper Lig’in 2. yarısına 8 maçta aldığı 8 galibiyetle girdi ve 2. yarılara en iyi başladığı sezonu yaşadı. Kanarya, daha önce 2000-01 sezonunda, Mustafa Denizli yönetiminde 2. yarıya 7 galibiyetle başlamış, sezonu da şampiyon tamamlamıştı.

FENERBAHÇE: 2 - KONYASPOR: 0

STAT: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Bekir, Yobo, Caner, Mehmet Topuz, Cristian, Emre (Dk. 84 Bilica), Stoch (Dk. 61 Dia), Alex, Niang (Dk. 75 Semih)

KONYASPOR: Pawelek, Adnan, Kamil Zayatte, Erdinç, Hakan, Murat (Dk. 60 Emre), Ertuğrul, Gökhan, Perez (Dk. 75 Veli), Ali (Dk. 60 Grajciar), Marcin Robak

GOLLER: Dk. 16 Niang, Dk. 77 Semih (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 11 Bekir, Dk. 34 Yobo, Dk. 43 Emre (Fenerbahçe), Dk. 38 Kamil Zayatte, Dk 49 Marcin Robak (Konyaspor)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
13. dakikada Ali'nin pasında topla buluşarak sol çaprazdan Fenerbahçe ceza alanına giren Marcin Robak'ın yerden sert vuruşunda, top kaleci Volkan'da kaldı.

15. dakikada ceza sahası dışından Mehmet Topuz'un sert şutunda, kaleci Pawelek'in uzanarak tokatladığı topu Konyaspor defansı uzaklaştırdı.

16. dakikada Fenerbahçe, Niang'ın golüyle 1-0 öne geçti. Konyaspor defansından kaptığı topla sol kanatta hareketlenen Emre'nin ortasında, ceza sahası içinde Erdinç'in dokunamadığı top Niang'ın önünde kaldı ve bu oyuncu da düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0.

19. dakikada Fenerbahce ceza sahası önünde Ali'nin çıkardığı topa Perez'in yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak üsten az farkla auta gitti.

21. dakikada Erdinç'ten kaptığı topla sağ çaprazdan ceza alanına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Niang'ın vuruşunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak yandan az farkla auta çıktı.

31. dakikada sağ kanattan Niang ile başlayan atakta topla buluşan Alex, şık bir ara pasıyla Stoch'u defansın arkasında topla buluştururken, bu oyuncunun sol çaprazda yakın mesafeden sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

35. dakikada çalımlarla Konyaspor ceza sahası önüne kadar gelen Emre'nin sert vuruşunda, kaleci Pawelek'in kontrol edemediği top elinden sekerek kornere gitti.

36. dakikada soldan Caner'in ortaladığı topa ön direkte Niang'ın yaptığı kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

45 2. dakikada Emre'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında hareketlenen Stoch'un kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, meşin yuvarlak Pawelek'ten döndü.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
55. dakikada soldan ceza alanına giren Stoch'un sert şutunda, kaleci Pawelek'den dönen topu Konyaspor defansı uzaklaştırdı.

58. dakikada bu kez Alex'in pasıyla ceza alanına giren Stoch'un şutunda top yine kaleci Pawelek'ten döndü.

62. dakikada ceza alanı ön çizgisinin sol çaprazında kazanılan serbest vuruşu Fenerbahçe'de Alex kullanırken, Brezilyalı oyuncunun falsolu şutunda meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

77. dakikada Semih, Fenerbahçe'nin 2. golünü kaydetti. Caner'in pasıyla ceza sahasına giren Semih, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlarla buluşturdu: 2-0.

85. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Marcin Robak'ın sağ çaprazda yerden sert şutunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı ayağıyla müdahale ederek uzaklaştırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler