Filenin Sultanları finalde

Filenin Sultanları finalde

Kadınlar voleybolda, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri yarı final maçında Rusya'yı 3-1 yenen Filenin Sultanları finale yükseldi.

Voleybolda, 2012 Londra Olimpiyatları Avrupa Kıtası Elemeleri yarı final maçında Rusya'yı 3-1 yenen Türkiye, finale yükseldi.

''Filenin Sultanları'', maça istediği gibi bir başlangıç yapamadı. Savunmada dağınık bir görüntü çizen (A) Milli Takım, hücumda ise uzun Rus bloğunu geçemedi. İlk teknik mola 8-7 Rusya'nın üstünlüğüyle geçildi. Rusya blok-out'larda son derece etkili olurken, ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Skor 18-14 Rusya'nın lehine iken Bahar'ın Shashkova'ya yaptığı müthiş blokla oyuna ''geri dönüş'' yapan milliler, 4-0'lık seri yakaladı ve skoru 18-18'de eşitledi.
 
Son derece çekişmeli geçen son bölümde Rusya, özellikle Shashkova ve Gancharova ile etkili oldu. İlk set 28-26 Rusya'nın üstünlüğüyle tamamlandı.
 
İkinci sette de durum farklı olmadı. Hücum organizasyonlarını iyi kuramayan Türkiye, rakibin hücumlarını eritmekte de bayağı zorlandı. İlk teknik molayı 8-5, ikinci teknik molayı ise 16-14 geride tamamlayan (A) milliler, oyunda üstünlüğü bir türlü yakalayamadı. 
 
Son bölümde Türkiye, hücumda Neriman ile adeta parladı. Karşılıklı alınan sayılarla geçilen bu bölümde (A) Milli Takım, servis hatalarından gereksiz sayı kayıpları yaşadı. Shashkova'nın hatalı vuruşlarının ardından skor 24-24'de eşitlendiğinde, Neslihan'ın üst üste aldığı 2 sayı, seti 26-24'lük skorla Türkiye'ye getirdi.
 
(A) milliler, üçüncü sete çok daha iyi bir başlangıç yaptı. Hücum organizasyonlarını iyi kuran (A) Milli Takım'ın yüzü, Neriman ve Neslihan ile güldü. Türkiye, maçta ilk kez bir teknik molaya önde girdi: 8-7. 
 
Hücumda Neriman ve Gözde'yi durduramayan Rusya, file önünde Eda ve Naz'a takılınca da şaşkınlık yaşadı. İkinci teknik molayı 16-11 üstün geçen ''Filenin Sultanları'', bu dakikadan sonra adeta coştu. Rusya'nın açıklarını iyi gören Neslihan, takımına plaselerden sayı kazandırdı. Bu seti 25-16 kazanan Türkiye, setlerde 2-1 öne geçti.
 
Dördüncü sete hızlı başlayan taraf Türkiye oldu. Rusya, oldukça yorgun bir görüntü çizerken, (A) Milli Takım ilk teknik molaya 8-5 üstün girdi. Teknik moladan iyi bir dönüş yapan Rusya ise 9-9'la beraberliği yakaladı.
 
Hücumda yıldızlaşan Neriman ve blokta Bahar ile sayılar bulan (A) Milliler, Neslihan'ın bulduğu sayıyla 2. teknik molayı da 16-15 önde geçti.
 
Teknik molanın ardından rakibine nefes aldırmayan ve maça iyice asılan (A) Milli Takım, seti 25-21 alarak karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. ''Filenin Sultanları'', Polonya'nın rakibi olarak adını finale yazdıran ikinci takım oldu.
 
Maçın ardından milli takım oyuncuları ve teknik ekip büyük sevinç yaşarken, salonun tamamını dolduran seyirciler, maç boyunca milli takıma müthiş bir destek verdi.
 
Türkiye, yarın saat 17.30'da yapılacak final maçında Polonya ile mücadele edecek. (A) Milli Takım, yarınki mücadeleyi de kazanırsa 2012 Londra Olimpiyatları'na katılma hakkı elde edecek.
 
Bu arada, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık ve diğer davetliler ile birlikte protokol tribününden takip etti. (Kaynak: haberturk.com)
 
Salon: TVF Başkent
Hakemler: Fabrizio Pasquali (İtalya), Laszlo Adler (Macaristan)
 
Türkiye: Gözde xxx, Bahar, Naz, Neslihan, Esra, Eda (Gülden (Gizem), Polen, Özge, Neriman)
Rusya: Startseva, Shashkova, Perepelkina, Gamova, Kosheleva, Borisenko (Kryuchkova, Goncharova, Estes)
 
Setler: 26-28, 26-24, 25-16, 25-21
Süre: 115 dakika (32, 31, 23, 29)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler