Filenin Sultanları, Sırbistanı 3-0la geçti

Filenin Sultanları, Sırbistan'ı 3-0'la geçti

Olimpiyat oyunlarında ilk galibiyet geldi.

Madalya hesapları yaptıkları 2012 Londra Olimpiyatı'nda ilk iki maçını kaybeden Filenin Sultanları, Sırbistan ile kader maçına çıktı. Sultanlar Sırbistan'ı 3-0 yenerek gruplarındaki üçüncü maçta galibiyeti buldu.

Karşılıklı sayılarla başlayan ilk setin ilk teknik molasına Sırbistan 8-6 önde girdi. Uzun rallilere sahne olan bu sette Neslihan Darnel ve Gözde Sonsırma ile etkili olan ''Filenin Sultanları'', ikinci teknik molada 16-14 üstünlük sağladı. Setin sonlarına doğru daha etkili oynamaya başlayan milliler, ilk seti 25-20 kazandı.
 
İkinci sete daha rahat çıkan milli takım, Neslihan'ın smaçları ve yaptığı iyi savunmayla ilk teknik molaya 8-5 önde girdi ve molanın ardından da üst üste bulduğu sayılarla skoru 13-5'e getirdi. ''Filenin Sultanları'' 16-6 ile girilen ikinci teknik molanın ardından rahat bir oyun ortaya koyup, ikinci seti de 25-12 aldı.
 
Üçüncü setin başında konsantrasyon eksikliği yaşayan milliler, ilk teknik molaya 8-6 geride girip, sonrasında üst üste kaybettiği sayılarla 11-6 geriye düştü. Daha sonra toparlanan milli takım, üst üste sayılar alarak skoru 11-10'a getirdi. Gözde ve Neslihan'ın smaçlarıyla üstünlüğü ele geçiren ''Filenin Sultanları'', ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi ve son seti de 25-21 kazanarak, Sırbistan'ı 3-0 mağlup etti.
 
Milli takım, bu galibiyetle gruptan çıkma şansını sürdürürken, Sırbistan ise 3. maçını da kaybederek, üst tura çıkma şansını yitirdi.
         
Eda sakatlandı
         
Maçın ilk setinde Eda Erdem Dündar, bir pozisyon sonrası sağ ayak bileğinden sakatlandı.
  
Karşılaşmaya devam edemeyen Eda'nın yerine oyuna Büşra Cansu dahil oldu. Eda, doktor ve fizyoterapist yardımıyla tedavi için soyunma odasına götürüldü.
         
Bakan Kılıç da izledi
         
Kadın Voleybol Takımı'nın Earls Court'daki maçını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da izledi.
 
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da maçı izleyenler arasındaydı.
 
Bu arada Türk taraftarlar da voleybol takımını yalnız bırakmayıp, Sırbistan karşısında destekledi.
         
Sırada Güney Kore var
         
A milli Kadın Voleybol Takımı, grubundaki dördüncü maçında 3 Ağustos Cuma günü Güney Kore ile karşılaşacak.
 
Earls Court'da oynanacak karşılaşma TSİ 16.45'te başlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler