Futbolda 'çarşı' karışıyor

Futbolda 'çarşı' karışıyor

Şampiyonlar Ligi'nin 2023/24 sezonundan itibaren geçerli olacak yeni formatını açıklamaya hazırlanan UEFA'ya, Avrupa'nın dev ekiplerinden büyük darbe geliyor…

UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi'nin 2023/24 sezonunda yürürlüğe girecek yeni formatını pazartesi günü resmen açıklaması beklenirken, Avrupa'nın dev kulüpleri müthiş bir karşı hamle yapmaya hazırlanıyor.

Fransa'dan RMC Sport'un haberine göre; 6'sı İngiltere'den olmak üzere 12 kulübün 18 Nisan pazar akşamı Avrupa Süper Ligi'ni kurduklarını duyuracak.

UEFA VE FIFA KULÜPLERE REST ÇEKTİ

Avrupa Süper Ligi'ne İngiltere'den Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham; İtalya'dan Inter, Milan ve Juventus, İspanya'dan da Barcelona, Real Madrid ve Atletico Madrid'in katılması beklenirken, eğer resmi olarak Avrupa Süper Ligi kurulursa UEFA, bu 12 takımı 2023/24 sezonundan itibaren tüm organizasyonlarından men edecek.

FIFA da ligin kurulması halinde, Avrupa Süper Ligi'nde mücadele edecek tüm futbolcuları da UEFA ve FIFA organizasyonlarına bir daha almayacak.

Avrupa Kulüpler Birliği'nin de başkanı olan Juventus başkanı Andrea Agnelli'nin önderlik ettiği turnuvanın daha büyük ticari kazanımlar ile yüksek miktarlı sponsorluk anlaşmaları için ve UEFA'nın uyguladığı adaletsiz politikalara karşı oluşturulacağı belirtildi.

20 TAKIM KATILACAK

Avrupa Süper Ligi'ne 20 takım katılacak. 15 takım sürekli olarak bulunacak. 5 takım ise her sezon değişecek. Bu 5 takımın nasıl belirleneceği ise henüz netlik kazanmadı.

Takımlar iki grupta 10'ar takım olarak mücadele edecek. Her grubun ilk 4'ü çeyrek finale yükselecek. Her takım grup aşamasında en az 18 maç yapacak. Maçlar ise hafta içerisinde düzenlenecek.

4 MİLYAR EURO'YU BÖLÜŞECEKLER

Lige her sezon katılacak 15 takım, her sezon 3.5 milyar euro'yu bölüşecek. En üstteki 6 takımın geliri 350 milyon euro olacak. Avrupa Süper Ligi'nin ilk aşamada hedefi ise en az 4 milyar euro gelir üretmek ve diğer 5 takıma da en az 100 milyon euro'luk ödeme yapmak.

UEFA ise Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Konferans Ligi için toplam 3.25 milyar euro'luk bir anlaşma yapabilmişti.

PSG VE BAYERN REDDETTİ

Avrupa futbolunun diğer devleri Bayern Münih ve PSG'ye de Avrupa Süper Ligi'ne katılmaları için teklif yapıldığı ancak bu iki kulübün UEFA'ya yakın durma kararları nedeniyle teklif reddettikleri kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler